spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

En vinternattevagt / Det Unge VokalEnsemble & Middle East Peace ensemble

Afholdt event

En vinternattevagt / Det Unge VokalEnsemble & Middle East Peace ensemble

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

07 dec 2022 kl. 19:30 - 20:45

Beskrivelse

"Nu er det vinter i vort Nord.."

Sådan lyder begyndelsen af Ole Heydes sang, "Mod Jul". Når vi tænker på vinter, tænker vi ofte på jul, men verden over findes mennesker, som fejrer vinter og solhverv på mange forskellige måder. Der er også mange, ikke mindst i dag, for hvem vinteren er en barsk og svær periode, hvor julens budskab om håb og kærlighed virker fjernere end nogensinde. For alle dem, der fejrer og græder i nat, står vi i Det Unge VokalEnsemble og Middle East Peace Ensemble sammen på musikalsk nattevagt.

Sammen vil vi udforske forskellige fejringer af vintersolhverv rundt om i verden. Meget af musikken omhandler den kristne "Jul" (et ord som også har hedensk oprindelse, i lighed med meget af den nordiske julefejring), men flettet sammen med sekulær musik fra forskellige lande. Programmet er opdelt i fem temaer:

SØGEN efter lys, håb og fred i de mørkeste tider

ROSEN som i sin skønhed minder os om, hvad der kan komme

SNEEN, kold og fjendsk, men samtidig fredfyldt og blød

NATTEN, det lange mørke, som igen snart skal lysne

MORGENEN der bringer os lyset tilbage

De fem temaer belyses med musik af bl.a. Reena Esmail, J.S. Bach, Benjamin Britten og Michael Praetorius, samt traditionelle melodier fra bl.a. Polen og Schlesien, i samspil med improvisationer og arrangementer af Middle East Peace Ensemble.


Medvirkende

Det Unge VokalEnsemble (DUVE), ledet af Poul Emborg
Middle East Peace Ensemble, ledet af Henrik Goldschmidt
Solister fra DUVE

Middle East Peace Ensemble blev etableret under navnet Middle East Peace Orchestra i 2003 af Henrik Goldschmidt. Ensemblet har gennem årene besøgt små og store spillesteder og festivaler i hele verden for at sprede et musikalsk budskab om fred og samhørighed på tværs af modsætninger og nationale grænser. Musikken favner alt fra jødisk klezmer til mellemøstlig Makam, og musikerne har bl.a. arabisk, dansk og jødisk baggrund.

Ensemblets medlemmer er håndplukkede og blandt de førende på deres instrumenter. De har alle viljen og lysten til at gå ind i hinandens musikalske kultur og lære hinandens musik at kende. Resultatet er en musikalsk smeltedigel af mellemøstlig musik med et velgørende og anderledes udtryk, som bygger bro mellem kulturer og mennesker og samles i en ny unik klang med et fælles håb om fred.

Det Unge VokalEnsemble blev stiftet i 2009 og har siden da etableret sig som et af de ledende og mest eftertragtede amatørkor i Danmark. Koret ledes af dirigent og sanger Poul Emborg og består af ca 25 unge sangere i alderen 18 - 35 år, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt, kunstnerisk niveau. Koret har et højt aktivitetsniveau med 12-15 koncerter om året, der både tæller klassiske kirkekoncerter og eksperimenterende performances på festivaler og utraditionelle venues. Repertoiremæssigt favner koret bredt, fra renæssancens vokalpolyfoni over romantik til nykomponeret musik.

Koncerten støttes af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, William Demant Fonden, Korsangerenes Fællesråd og Augustinus Fonden.

Lokation

Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .