Erfaringer fra felten: Tollerup

05 sep 2018 kl. 19:00 - 21:00

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arkæologerne fortæller: Sjældne fund ved Tollerup

Ved Tollerup er udgravningerne stadig i gang – her har museets arkæologer gjort spændende fund fra oldtid og middelalder, der tyder på, at landsbyen har haft en mere central rolle i historien, end man havde forestillet sig! Vi giver dig de seneste erfaringer fra felten med museets nye foredragsrække.

Ny foredragsrække på Roskilde Museum: Erfaringer fra felten

Med ”Erfaringer fra felten” deler Roskilde Museum ud af den store viden, der ligger hos museets egne medarbejdere. Det er viden, der er indsamlet i felten og i det daglige arbejde af både arkæologer, nyere tids kulturhistorikere, samlings- og konserveringsmedarbejdere. Kom tæt på din lokalhistorie og få en personlig indføring i museets undersøgelsesvirksomhed – direkte fra hestens mule.

Nyeste resultater fra udgravningerne ved Tollerup

Første gang skal vi have dugfriske resultater fra de spændende udgravninger ved Tollerup, som i skrivende stund stadig er i gang. Arkæologerne Gunvor Christiansen og Astrid Wolff-Jensen, der leder udgravningerne, fortæller om deres arbejde ved Tollerup. De medbringer også en række fund, som de viser frem – og som noget helt særligt får publikum mulighed for selv at få fundene i hænderne. Udgravningerne byder på overraskende resultater: Arkæologerne forventede at finde en landsby fra ældre middelalder. Men deres fund satte lokaliteten i et helt nyt lys! Et spektakulært fund af nogle store ruiner fra sidste del af middelalderen peger i retning af, at landsbyen har haft en vigtigere og mere central betydning, end man havde regnet med. Den teori bakkes op af en skriftlig kilde, som nævner Tollerup. Kom og hør om de sjældne fund og de spændende resultater, og grib chancen til at stille spørgsmål til de fagfolk, der forvalter din lokalhistorie.

PROGRAM:
Kl. 19.00-19.05: Velkommen
Kl. 19.05-20.05: Foredrag om udgravningsarbejdet
Kl. 20.05-20.20: Pause
Kl. 20.20-20.30: Præsentation af genstandsgrupper og medbragte fund
Kl. 20.30-21.00: Kom tæt på fundene og stil spørgsmål
Kl. 21.00: Tak for i aften

Tid, sted, pris
5. september 19-21
Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 400 Roskilde
75 kr.

Billetter kan købes her på Billetto.dk. Fra 1. september desuden i butikken på Roskilde Museum.

Billet

Salg lukket