spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Eric Ericsons Kammerkor: Holy and bright / The Nordic Choir Expedition

Afholdt event

Eric Ericsons Kammerkor: Holy and bright / The Nordic Choir Expedition

Fra DKK 90,00

Sted

Dato

10 jun 2023 kl. 14:00 - 15:00

Beskrivelse

Velkommen til The Nordic Choir Expedition 2023. Den 9. og 10. juni kan publikum, ganske exceptionelt, opleve fire af nordens førende kammerkor, Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkor og Ars Nova Copenhagen sammen i København. 

Festivalens anden dag starter med det legendariske svenske Eric Ericsons Kammerkor under ledelse af Fredrik Malmberg, der præsenterer koncerten Holy and bright, fuld af åndelighed og mystik.

Koncerten starter med Carl Nielsens inderlige Benedictus Dominus fra Tre Motetter for a cappella kor (1929). Motetterne blev komponeret i årene før hans død, da han studerede renæssancekomponisters vokale polyfoniske værker, og Nielsen var selv meget tilfreds med Benedictus‐satsen. Herefter følger Pendereckis gribende Stabat Mater (1962). Den er skrevet til tre firestemmige kor a cappella og blev senere inkluderet i hans oratorium Lukaspassionen.

I Musica Psalterii Gloriosi fra Đuro Živkovićs hellige motet, Lyra Laudis (2021), er teksten baseret på et velkendt etiopisk digt fra det 16. århundrede til ære for Jomfru Maria, "Enzira Sebhat". Teksten til Thomas Jennefelts værk Dann entstrahlt….. (2013) er hentet fra Det Andet Vatikankoncil fra 1965, som udtrykker datidens håb om muligheden for fred trods igangværende konflikter og krige.

I Sven-David Sandströms kantate Es ist genug (1986) genbruger komponisten teksten i en Buxtehude-kantate, citerer dens musik og flet uden problemer sit eget materiale ind i værket. Poeten E. E. Cummings' modernistiske, haiku-lignende naturpoesi inspirerede Matthew Petersons An Inner Sky (2022). I sidste sats, brIght, er ordene taget fra hinanden, og sat sammen på en legende og samtidig dybsindig måde.

Til Britta Byströms nyskrevne værk Another part of the wood (2022) er teksten hentet fra Shakespeares skuespil En skærsommernatsdrøm, og scenen, hvor Titania bliver vugget i søvn af sine feer. Felix Mendelssohn-Bartholdys Salme nr. 43, Richte mich Gott fra Drei Psalmen op. 78 (1844) betragtes som et højdepunkt i kormusikken med dens lysende stemning af skønhed, fred og kærlighed.


Program

Carl Nielsen: Benedictus Dominus

Krzysztof Penderecki: Stabat Mater

Djuro Zivkovic: Musica Psalterii Gloriosi

Thomas Jennefelt: Dann entstrahlt…

Sven-David Sandström: Es ist genug

Matthew Peterson: brIght

Britta Byström: Another part of the wood

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Richte mich Gott



Medvirkende

Eric Ericsons Kammarkör

Fredrik Malmberg, dirigent



Eric Ericsons Kammerkor
blev grundlagt i 1945 af den dengang 27-årige Eric Ericson og har siden indtaget en central plads i svensk og internationalt musikliv. Hans og korets store interesse for hele tiden at finde ny musik og nye arbejdsområder gør, at ensemblets repertoire stadig er meget bredt i dag: fra tidlig musik til det allernyeste og nykomponerede. Efter Eric Ericsons død i 2013 er Fredrik Malmberg suppleret af svenske og internationale gæstedirigenter blevet ansat som chefdirigent.

På verdensscenen hører Eric Ericsons kammerkor til i den absolutte topklasse af professionelle ensembler. Højdepunkter fra det internationale arbejde er bl.a. samarbejderne med Radiokoret og Berliner Filharmonikerne med dirigenter som Claudio Abbado, James Levine og Riccardo Muti.

Siden 2003 har Eric Ericsons Kammerkor haft et tæt samarbejde med Kungliga Filharmonikerna og Koncerthuset i Stockholm. Eric Ericsons kammerkor er en del af TENSO - det europæiske netværk af professionelle kammermusikkor.


The Nordic Choir Expedition

Er en nordisk kor-festival, som nu finder sted for tredje gang. Fire af nordens bedste kor og vokalensembler: Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkör og Ars Nova Copenhagen, sætter hinanden stævne i deres respektive hjembyer: Helsinki, Oslo, Stockholm og København. I 2023 er planlagt som en særligt klimavenlig festival, og har særligt fokus på menneskets syn på naturen og vores evne til at tage vare på den. 

Samarbejdet grundlagdes i 2016 med udgangspunkt i Tenso – et europæisk netværk for professionelle kammerkor, som alle ensemblerne er medlemmer af.

I 2023 mødes de fire kor i deres respektive hjembyer Oslo, Stockholm, Helsinki og København. I København afholdes festivalen d. 9. og 10. juni i Trinitatis Kirke og Garnisons Kirke. Billetter til koncerterne koster 175 - 225 kr. Partoutkort til alle fire koncerter koster 500 kr.

Projektet er støttet af Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Ars Nova Copenhagens deltagelse er desuden støttet af A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Korsangernes Fællesråd og Københavns Musikudvalg.


Lokation

Garnisonskirken, Sankt Annæ Pl. 4, 1250 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .