Spring til hovedindhold

Et andet liv — Filosofien bag tiny house

Et andet liv — Filosofien bag tiny house

Fra DKK 350,00

Sted

Dato

13 aug 2024 kl. 10:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Drømmen om at et andet liv er muligt. Sådan kan styrken i tiny house-bevægelsens tiltrækningskraft opsummeres. Og aldrig har drømmen appelleret til flere eller været mere nødvendig end nu. Drømmen om et liv, hvor der er tid til mere end lønarbejde. Et liv, hvor man lever inden for naturens ressourcemæssige grænser. Et liv, der baserer sig på værdier som fællesskab og nærvær i stedet for villa, volvo og vovse.

Men hvordan gør vi drømmen til virkelighed? Det er ikke nok bare at bygge et lille, bæredygtigt hus, hvis vi stadig sidder fast i de gamle tanke- og forbrugsmønstre. Drømmen om et andet liv er også et tankearbejde, hvor vi gør op med de eksisterende forestillinger om det gode liv. Grøn omstilling er også en kreativ proces, hvor vi må tænke nye begreber og løsninger på alt det, vi troede, vi vidste. Hvis man ikke ved, hvorfor man bygger eller imod hvad, så bliver omstillingen visionsløs og aldrig mere end lappeløsninger på det eksisterende.

Kursets indhold
Dette kursus vil lære dig filosofien bag tiny house, når vi kredser om spørgsmålene: Hvad gør vi op med, når vi bygger tiny house? Og hvor vil vi hen af gennem vores byggeri? Du vil få en grundig indføring i den tænkning, der ser kritisk på den fossile livsstil og måden vi arbejder på. Det indebærer en gennemgang af lønarbejdets og den fossile energis historie og filosofi, så vi får en forståelse for, hvordan vores nuværende samfund kom i stand. Der vil være utopi-workshop, hvor du bliver klædt bedre på til at formulere din egen drøm om et andet liv, og der vil være mange muligheder for at sparre og lade sig inspirere af andre. Dagen består af foredrag, workshop og filosofisk samtale. Fokus er på kritisk filosofi, der kan udfordre vores normale måde at tænke på, og som har potentialet til at få os til at leve vores liv anderledes. Det er altså filosofi, når det er allermest vedrørende, konkret og tankevækkende.

Kurset er et fremragende supplement til resten af ugens praktiske kurser. Kurset henvender sig til alle og kræver ingen forhåndskendskaber

Underviser
Jakob Lovas er filosof og optaget af, hvordan ideer kan påvirke vores liv og handlinger. Han er uddannet i filosofi og kritisk teori fra Københavns Universitet og Ludwig Maximilian Universität i München, og har som lærer i filosofi undervist hundredvis af mennesker i filosofiens bedste ideer. Han har holdt foredrag over hele landet og skrevet om mange forskellige emner. Hans fokus er at få filosofien væk fra den verdensfjerne abstraktion og ud i virkeligheden for at skabe værdi for mennesker.

Jakob er medstifter af Danmarks grønne højskole, Højskolen Grobund, og indehaver af foredragsvirksomheden Tankeværk.

Se en film af Jakob Lovas, hvor han præsenterer sin tilgang til filosofi: https://youtu.be/R4aqUN8lOhQ

Forplejning
Der bliver god, gedigen vegetarisk mad og af fortrinsvis lokale og økologiske råvarer
Arrangør

Lokation

Grobund Fabrik, Kaarsbergsvej 2, 8400 Ebeltoft

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori