Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

  • Arrangerer du events?

    Billetto er platformen for dig, der ønsker at sælge flere billetter og samtidig spare tid på billetadministration.

  • Indlæser.....

     
     

    Andre events fra arrangøren

    Etik som vejviser i AI-landskabet

    Afholdt event

    Etik som vejviser i AI-landskabet

    Fra Gratis

    Sted

    Dato

    20 maj 2022 kl. 11:45 - 16:30
    Billetto Peace of Mind
    Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
    Accepterede betalingsmetoder:

    Beskrivelse

    Nåede du ikke at få billet? Følg med på livestreaming her


    Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring er på alles læber i disse år. Som så ofte før håber vi at informationsteknologi kan hjælpe med at løse de store samfundsmæssige udfordringer: AI-projekter sættes i søen med henblik på at øge den offentlige sikkerhed, optimere transport og logistik til gavn for klimaet, og bruge sundhedsdata til at skræddersy patientbehandlinger.

    I Danmark har vi noget ingen andre lande har: Et dataetisk råd. Vi har længe haft et etisk råd og nu har vi også et Nationalt Center for Etik, hvor de to råd forener kræfterne. Konkret betyder det, at vi som digitaliseret samfund får endnu bedre muligheder for at tage stilling til brugen af umodne teknologier – og deres ventede og især uventede konsekvenser. 

    Den offentlige debat har de senere år kredset om betydningen af principper som ansvarlighed, gennemsigtighed, privatliv, værdighed og lighed i forbindelse med teknologiudvikling. Med det nye Nationalt Center for Etik kan vi fortsætte diskussionen og skabe en tydelig retning, som bidrager til at virksomheder, myndigheder og samfundets institutioner som helhed kan tage velovervejede valg, når det kommer til nye teknologier.

    Etikken er et vigtigt redskab, når valg skal træffes. Det kan være valg om hvilke data, der skal indsamles og om hvordan de bruges. Etikken kan hjælpe med at navigere i et landskab af muligheder såvel som faldgruber. Men hvordan ser landskabet ud og hvordan kan etikken konkret hjælpe med retningen?

    Det vil vi dykke ned i fredag den 20. maj 2022 fra kl. 11.45–16.30, hvor Nationalt Center for Etik inviterer til konferencen ’Etik som vejviser i AI-landskabet’. Det er en halvdagskonference, hvor vi sætter fokus på, hvad det i praksis vil sige at anvende AI på en etisk måde.

    Dagen byder på en række spændende diskussioner:

      • Margrethe Vestager vil give sit perspektiv på AI i fremtidens Europa.
      • Johan Busse, formand for Dataetisk Råd og Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, vil vise, hvordan man gør etikken anvendelig, konkret og relevant.
      • Brit Ross Winthereik, professor ved Center for Digital Velfærd ITU, vil tale om, hvordan etik som praksis bør spille en rolle i forhold til implementering af AI i velfærdsstaten.
      • Pia Færch, Kontorchef ved Center for Digitalisering og Teknologi ved KL, vil diskutere potentialet såvel som de etiske udfordringer forbundet med at bruge AI i kommunerne.
      • Ole Kjeldsen, Direktør for Teknologi og Sikkerhed ved Microsoft, giver et indefra-perspektiv på, hvordan man som virksomhed kan arbejde med etik og kunstig intelligens.
      • Dagen modereres af direktør hos Elektronista Media, Christiane Vejlø.

    Kom med til konferencen, hvor du vil få præsenteret flere perspektiver på AI og dataetiske dilemmaer fra både praktisk, forskningsmæssig og politisk side. Det er gratis at deltage.


    KONFERENCEPROGRAM


    11.45–12.15: Registrering

    12.15-12.20: Sætter scenen for dagen
    Moderator: Christiane Vejlø, CEO i virksomheden Elektronista Media ApS

    12.20–12.30: Fælles velkomst
    Jens Christian Godskesen, prorektor for ITU & Christa Lundgaard Kjøller, direktør for Nationalt Center for Etik

    12.30–13.10: AI i morgendagens Europa
    Margrethe Vestager, konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen

    13.10–13.30: Opfølgende spørgsmål
    Margrethe Vestager svarer på spørgsmål fra moderator og deltagere

    13.30–14.00: Etik en ledestjerne for AI
    Dialog mellem Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd, Johan Busse, formand for Dataetisk Råd og Christa Lundgaard Kjøller, direktør for Nationalt Center for Etik

    Pause

    14:15–14.30: (Data)etik som fundament for digital velfærd
    Brit Ross Winthereik v. Center for digital velfærd ITU

    14.30–14.45: Kommunernes arbejde med AI - Hvilke udfordringer skal vi særligt hæfte os ved og imødegå?
    Pia Færch, Kontorchef ved Center for Digitalisering og Teknologi, KL

    14.45–15.00: Ansvarlig udvikling af teknologi
    Ole Kjeldsen, Direktør for Teknologi og Sikkerhed ved Microsoft

    15.00–15.45: Paneldebat
    Moderator: Christiane Vejlø, CEO i virksomheden Elektronista Media ApS
    Deltagere: Leif Vestergaard Pedersen, Johan Busse, Brit Ross Winthereik, Mikael Ekman og Pia Færch.

    15.45–15.55: Tak for i dag

    15.55–16.30: Networking og fredagsøl


    OM OPLÆGSHOLDERNE


    Margrethe Vestager, formand for Kommissærgruppen om et Europa Klar til den Digitale Tidsalder og Kommissær for konkurrence

    Margrete Vestager er både europæisk konkurrencekommissær og formand for Europa Kommissionens ‘et Europa Klar til den Digitale Tidsalder’. Vestager arbejder med at fastlægge den strategiske retning for Europa. Det gør hun blandt andet ved at koordinere arbejdet med en europæisk strategi for data og en europæisk tilgang til kunstig intelligens, herunder de menneskelige og etiske konsekvenser.


    Leif Vestergaard Pedersen

    Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd

    Leif er rådgiver og debattør på sundhedsområdet og er medlem af Medicinrådet, indstillet af Danske Patienter. Leif beskæftiger sig med sundhedsvæsenets organisering og funktion – mest med patienternes perspektiv. Han er optaget af at sikre patienterne større indblik i og indflydelse på egen behandling.


    Johan Busse

    Johan Busse, formand for Dataetisk Råd

    Johan har siden 1994 arbejdet i Forbrugerrådet, Forbrugerstyrelsen, for Folketingets Ombudsmand, som landsdommer i Østre Landsret. Johan har i mange år været borgerrådgiver i Københavns Kommune. For Johan handler dataetik om ordentlighed og tillid og om, hvordan vi sikrer, at fremtidens samfund er indrettet med mennesket i centrum.


    Brit Ross Winthereik

    Brit Ross Winthereik, professor ved Center for Digital Velfærd ITU

    Brit Ross Winthereik er uddannet inden for antropologi og Science and Technology Studies og er professor og leder af Center for Digital Velfærd på IT-Universitet. I sin forskning er hun særligt interesseret i infrastrukturer og teknologiens rolle i mødet mellem sociale verdener.  


    Pia Færch, Kontorchef ved Center for Digitalisering og Teknologi, KL

    Som kontorchef i KL’s center for Digitalisering og Teknologi har Pia fokus på at sikre løft af digitale strategier for udnyttelse af teknologiske og digitale muligheder i kommunerne. Det sker gennem ansvar for fælles kommunale digitaliseringsstrategier, samarbejde med staten og ved at indgå i og have ansvar for en lang række digitale projekter.

    Pia lægger vægt på, at potentialet ved digitalisering og ny teknologi skal udnyttes og bidrage med svar på de udfordringer vi står overfor nu og i fremtiden i forhold til arbejdskraft og klima mv.


    Ole Kjeldsen, Teknologi- og Sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark

    Ole Kjeldsen er teknologi- og sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark med ansvar for to overordnede områder: At inspirere kunderne til at modernisere deres brug af Microsofts platforme, så de får fuld værdi af de nyeste trends. Derudover at sikre, at kunderne udnytter mulighederne i platformen, når det kommer til at håndtere aktuelle cybersikkerhedsudfordringer, herunder behovet for databeskyttelse for organisationer og den enkelte. Udover at være dybt engageret i digital dannelse og etisk anvendelse af intelligent teknologi varetager Ole også en række tillidsposter. Han er blandt andet medlem af bestyrelsen i Rådet for Digital Sikkerhed, It-Sikkerhedsudvalget under IT-Branchen, DI’s udvalg for Informationssikkerhed, Erhvervsministeriets IT Sikkerhedsrådgivergruppe og af ekspertpanelet for AAU CMI Cybersikkerhedsuddannelse.


    MODERATOR


    Christiane Vejlø, CEO i virksomheden Elektronista Media ApS og en af landets førende eksperter når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi.

    Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum. Vejlø rådgiver både erhvervslivet og regeringen i digital strategi, innovation og digital ansvarlighed, og er hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland. 

    Arrangør

    I Nationalt Center for Etik har vi til opgave at sætte fokus på og værne om de etiske principper og værdier, som vores samfund er rundet af. Det gør vi blandt andet ved at rådgive myndigheder, når der skal udarbejdes nye lovforslag. Vi skaber debat og bidrager til folkeoplysning om etiske og videnskabsetiske problemstillinger inden for centerets ansvarsområde. Vi bidrager til at sikre forsøgspersoners rettigheder og videnskabelig redelighed. Vi er på forkant og tager stilling til morgendagens etiske dilemmaer, vi afgiver anbefalinger til fremme af væsentlige etiske værdier og principper, og vi udarbejder rapporter, redegørelser og artikler, der skal være med til at sikre, at de demokratisk vedtagne beslutninger er funderet på relevante etiske standarder og overvejelser.

    Lokation

    IT University of Copenhagen, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København

    FAQ

    • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

      Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

      De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

      Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

    • Hvor finder jeg linket til et online event?

      På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

    • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

      Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

    Afholdt event

    Etik som vejviser i AI-landskabet