spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Etnologisk Forum 2019

Afholdt event

Etnologisk Forum 2019

Fra DKK 250,00

Sted

Dato

04 okt 2019 kl. 09:00 - 16:00

Beskrivelse

KRÆNKELSER, LIGESTILLING OG ANDETHED
En diskussion om inklusions- & eksklusionsmekanismer

Årets forum er tilrettelagt som en TED-talk konference, hvor oplægsholderne skærer helt ind til benet og lægger op til forundring og debat. Dagen er opdelt i tre temaer Krænkelseskultur, Køn og ligestilling og Mellem normalitet og andethed, som på forskellige måder berører etnologiske interesseområder og lægger op til en bred fortolkning og debat af de aktuelle temaer.

DAGENS PROGRAM:

09.00 Indskrivning
09.30 Velkomst og nyt fra styregruppen
09.50
BLOK 1: KRÆNKELSESKULTUR

Hans Bonde, Professor og dr.phil. i historie:

Krænkelsesmagt – når svagheden bliver et våben.

Et oplæg om transformationen af ligestillingsbegrebet og konsekvenserne for rettigheders tilknytning til et kønskollektiv frem for individer.

Dennis Meyhoff Brink, Ekstern lektor ved KU og DIS:

Kritik af ideologien om den umiddelbare og indiskutable krænkelse.

Et oplæg med kritisk stillingtagen til italesættelser af krænkelser som indiskutable ud fra argumentation om, at krænkelser er diskutable udtryk for ideologi og fortolkninger af verden.

Birgitte Schepelern Johansen, Ph.D, lektor, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, KU:

Krænkelsesdebat og kulturkamp.
Et oplæg om debatter og sager vedrørende krænkelse, magt og kollektiv identitet, og hvordan disse peger på forskydninger i forståelse og tænkning om –ismer, fobier, intention, ansvar og tegn.

10.55 Pause – formiddagsforfriskning

11.15
BLOK 2: KØN OG LIGESTILLING

Beate Sløk-Andersen, Postdoc ved Institut for Organisation, Copenhagen Business School:

Armstrækkere, krop og køn i det danske forsvar.
Et oplæg om, hvordan argumenter om fysisk styrke og den kønnede krop er med til at opretholde forsvaret som en kønnet organisation med modstand mod kvinders adgang til militære organisationer

Rasmus Hald Møller, Sociologistuderende og Forperson, DareGender:

Kan mænd være feminister? Mandekamp nu og i fremtiden
Et oplæg om, hvordan maskulinitetsidealer præger vores samfund, og hvorfor vi bør tage ”kønsbrillerne” på i arbejdet med mænd og i ligestillingsdebatten.

Astrid Begoni, Journalist, digital sociolog og chefredaktør for #notallmails: 

Journalistik som feministisk aktivisme
Et oplæg om, hvordan redaktionen bag nyhedsbrevet  #notallmails forsøger at kombinere journalistikkens krav om objektivitet med feministisk aktivisme.

12.20 NYT FRA INSTITUTTET: Tine Damsholt, Professor MSO ved Etnologi, KU

12.35 FROKOST

13.30 BLOK 3:
MELLEM NORMALITET OG ANDETHED

Birgitte Romme Larsen, Lektor, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Afdeling for pædagogisk antropologi, AU:

Når asylcentret bliver en del af samfundet
Et oplæg om det etnografiske studie af det daglige naboskab i Jelling mellem asylcentret og lokalsamfundet og den nationale mediedæknings indflydelse på studiet af den lokale virkelighed.

Sarah Smed, Historiker og formidlingschef v. Forsorgsmuseet:

Fra fattiggård til fællesskab
Et oplæg om Danmarks Forsorgsmuseums formidling og forskning, der skabes i Fattiggårdens historiske rammer og sammen med alternative livsvidner.

Dina Amlund, Cand.mag. i moderne kultur og tykaktivist :

Tyk i gamle dage
Et oplæg om tykfobi i forskellige tidsperioder med fokus på barokken som argument mod den gængse opfattelse af, at det i gamle dage gav status at være tyk.

Bjørn Hamre, Lektor i pædagogik og historie, Sektionen for Pædagogik, Institut for kommunikation, KU

Inklusion og eksklusion – skolens og psykiatriens historiske forståelse af normalitet og afvigelse
Et oplæg om dilemmaer og begrænsninger i den politiske inklusionsdagsorden belyst vha. historiske forståelser af afvigelser i psykiatriske elevjournaler.

14.55 Pause – eftermiddagsforfriskning

15.15 KEYNOTE
Marie Sandberg, Lektor i europæisk etnologi og centerleder ved Centre for Advanced Migration Studies, KU:

Frivillighedens melankoli.
Erindringsarbejde og følelsesregistre blandt frivillige efter flygtningeankomsterne til Europa 2015.
Et oplæg om undersøgelse af frivilliges efterrefleksioner af arbejdet med flygtningemodtagelse som et erindringsarbejde, der trækker på forskellige følelsesregistre.

15.45 Afslutning

16.00-? Hygge og snacks :)

Der serveres drikkevarer, og vi håber, I har lyst til at hygge med os og hinanden!

Hvad er Etnologisk Forum?

Etnologisk Forum er et årligt tilbagevendende seminar, hvor etnologer mødes til socialt og fagligt samvær, udveksling og inspiration. Arrangementet henvender sig særligt til alle med baggrund i etnologi, men andre fagligheder med interesse for arrangementets indhold er også velkomne. Etnologisk Forum er uafhængig af teoretiske skoler, og har en åben tilgang til etnologien som praktisk og fagligt felt. Etnologisk Forum er et alumneinitiativ og arrangeres af færdiguddannede og studerende etnologer.

Hvad med næste år?

Har du gode ideer til temaer, oplægsholdere, lokaler m.m. til næste års Etnologisk Forum? Kunne du tænke dig at tage aktiv del i det etnologiske faglige fællesskab?

Så har du mulighed for at blive en del af styregruppen for Etnologisk Forum.

Skriv til etnologiskforum@gmail.com hvis du kunne tænke dig at være med eller er interesseret og gerne vil høre mere om styregruppens arbejde.

Arrangør

Lokation

Københavns Universitet, Søndre Campus Københavns Universitet, Søndre Campus, Karen Blixens Vej 8, KUA2 lokale: 11B.0.27 , 2300 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .