spring til hovedindhold

Europæisk premiere - Bjarke Mogensen spiller Sune Kølster, Frederiksberg

Europæisk premiere - Bjarke Mogensen spiller Sune Kølster, Frederiksberg

Fra Gratis

Sted

Dato

21 mar 2024 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

Program:

Carl Nielsen: Helios-ouverture
Sune Kølster: Koncert for kvarttone accordeon og orkester – Opus 5 (2021)
Carl Nielsen: Symfoni nr 2

Solist: Bjarke Mogensen, accordeon

Dirigent: Morten Ryelund

Dansk musik med europæisk premiere

I 2021 skrev den danske filmkomponist Sune Kølster et helt særligt værk til Bjarke Mogensen og hans specialbyggede kvarttone-accordeon. Koncerten blev første gang opført med Cairo Symphony, men det er endnu ikke blevet spillet på dansk jord. Så vi glæder os til at præsentere værket for første gang i Europa.

Kølster er en af de største kapaciteter herhjemme inden for brug af den arabiske maqam-tonalitet i moderne komposition, og hans koncertværker gør ofte brug af kvarttoner i det melodiske materiale. Han har senest høstet en del priser og succes, og har bl.a. som kun en ud af 4 komponister siden 1948, modtaget en Bodil for musikken til Christian Tafdrups “Speak No Evil”.

Til forårskoncerterne omkranser vi accordeonkoncerten med Carl Nielsens toner, nemlig med Helios-ouverturen og med hans 2. symfoni ”De fire temperamenter”.

Inspirationen til symfonien fik han fra et farverigt billede han så i en sjællandsk kro. Dette billede var opdelt i fire afsnit, der illustrerede "Temperamenterne": "Den Koleriske", "Den Flegmatiske", "Den Melankolske" og "Den Sangvinske".

Selvom Nielsen generelt ikke var tilhænger af programmusik, søgte han at portrættere de fire temperamenter i symfoniens satser. I den første sats beskriver han en ildfuld koleriker, som bølger mellem heftige udbrud og roligere øjeblikke af anger. Den anden sats indkapsler en drømmende melankoliker, en ung mand der slapper af ved havnen. Han er fjern fra verden omkring sig, og kun en enkelt forstyrrelse får rusket ham ud af den rolige stemning. Den tredje sats udforsker den tunge og dybsindige karakter af en melankolsk person. I den afsluttende sats skitserer Nielsen en person, som impulsivt trodser verden, overbevist om at alt vil falde ud til hans fordel. Men selv denne figur støder på øjeblikke af refleksion, hvilket gør slutningen mere afbalanceret og moden.

Ud over denne koncert spilles to andre koncerter med samme program (klik på link):

Søndag den 17. marts kl. 15
Kultunariet, Søndergade 12, Haslev

Tirsdag den 19. marts kl. 19:30
Lundtofte Kultursal, Lundtofte Skole, Nøjsomhedsvej 1, Kgs. LyngbyLokation

Falkonergårdens Gymnasium og HF-kursus, Sønderjyllands Alle 25, 2000 Frederiksberg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Events du har kigget på
Andre events fra arrangøren
Anbefalede events