Europas magiske år – 1989. Foredrag med Leif Davidsen

20 nov 2019 kl. 19:00 - 21:00

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Denne november er det 30 år siden Berlin-muren faldt – symbolet på slutningen af Den kolde krig. Det er derfor også i november, at vi afslutter vores foredragsrække Mellem Kreml og Coca-Cola, med et brag af et foredrag med Leif Davidsen.

Dramatikeren og frihedshelten Vaslav Havel sagde, at begivenhederne i 1989 skete så hurtigt, at ingen politologiske hastighedsmålere kunne følge med. Begivenhederne begyndte i Polen i februar med nogle øjensynligt uskyldige rundbordssamtaler mellem den kommunistiske regering og den ulovlige frie fagforening Solidaritet. Den 9. november faldt Berlin-muren, og i slutningen af året var Øst og Centraleuropa endegyldigt forandret og kommunismen lagt i graven.

Forfatter og journalist Leif Davidsen dækkede de monumentale forandringer for DR. Han tager i foredraget udgangspunkt i sine egne oplevelser fra reportagerejser i Øst- og Centraleuropa, hvor de fredelige revolutioner på nær i Rumænien, i det magiske år for tredive år siden, ændrede vores verden radikalt.