Få borgere med autisme i arbejde, gratis oplæg og netværk

Lerhøj 7, 2880 Bagsværd
17 apr 2020 kl. 11:30 - 13:30
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Ca. 70.000 danskere er diagnosticeret med autisme, og kun 18% af borgere med autisme er i job. I forløbet KLAR TIL START kommer flere end 80% i fast arbejde via LAB, STU eller serviceloven. 

Brug et par timer på at blive klogere på, hvordan du kan være med til at knække statistikken.

FONDEN UNGES
inviterer til en introduktion til KLAR TIL START samt oplæg om, hvordan man etablerer et konstruktivt og fremadrettet sagsforløb med en borger med autisme. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål til alle oplægsholderne.

Vi serverer kaffe og kage, og der sluttes af med lidt mad og mulighed for at netværke.


Program:

Kl. 11.30: Flere borgere med autisme i job 
KLAR TIL START har brudt ledigheden for indtil videre over 120 unge og voksne med autisme. Flere end 80% af alle der påbegynder forløbet bliver fastansat hos Fakta, Normal, ILVA eller en af de andre danske virksomheder, som giver garanti for job til kursister fra KLAR TIL START. 98% bliver i jobbet.

 • Britta Bak, direktør FONDEN UNGES:
  Hvad er KLAR TIL START, og hvilke resultater er skabt.
 • Dennis Pihl, salgschef, fakta:
  Hvorfor vælger virksomhederne KLAR TIL START.
 • Oplæg fra en KLAR TIL START-kursist:
  Hvorfor og hvordan er KLAR TIL START anderledes.

Spørgsmål

Kl. 12.15: Kaffepause

Kl. 12.30: Når autisme er en del af samtalen
Når man som sagsbehandler eller vejleder har samtale med en borger med autisme, kan man ofte have en oplevelse af, at borgeren faktisk fungerer ganske udmærket. Men borgeren sidder tilbage med en helt anden oplevelse, og dermed er vejen banet for et forløb fuldt af skuffelser og misforståelser. Kom på rette spor fra starten!

 • Morten Wulf, projektleder i KLAR TIL START:
  Et “crash-kursus” i den gode samtale med en person med autisme. 

Spørgsmål

Kl. 13.00: Sandwich og drikkevarer samt mulighed for netværk

Kl. 13.30: Tak for i dag – men man må gerne blive lidt længere…

Program:
Kl. 11.30
: Flere borgere med autisme i job
Uddannelsesforløbet KLAR TIL START har brudt ledigheden for indtil videre over 120 unge og voksne med autisme. Flere end 80% af alle der påbegynder forløbet bliver fastansat hos Fakta, Normal, ILVA eller en af de andre danske virksomheder, som giver garanti for job til kursister fra KLAR TIL START. 98% bliver i jobbet.
Britta Bak, direktør FONDEN UNGES: Hvad er KLAR TIL START, og hvilke resultater er skabt.
Dennis Pihl, Salgschef, fakta: Hvorfor vælger virksomhederne KLAR TIL START.
Oplæg fra en KLAR TIL START-kursist: Hvorfor og hvordan er KLAR TIL START anderledes.

Spørgsmål til oplægsholderne

Kl. 12.15
: Kaffepause

Kl. 12.30: Når autisme er en del af samtalen
Når man som sagsbehandler eller vejleder har samtale med en borger med autisme, så kan man ofte få en oplevelse af, at borgeren faktisk fungerer ganske udmærket. Men borgeren sidder tilbage med en helt anden oplevelse, og dermed er vejen banet for et forløb fuldt af skuffelser og misforståelser. Kom på rette spor fra starten!
Morten Wulf, projektleder for KLAR TIL START: Et "crash-kursus" i den gode samtale med en person med autisme.

Spørgsmål til oplægsholderne

Kl. 13.00
: Sandwich og drikkevarer samt mulighed for netværk

Kl. 13.30
: Tak for i dag - men man må gerne blive lidt længere...

Profile picture
Sidsel Garp

FONDEN UNGES arbejder for et bedre liv med autisme. Vi er en non-profit fond stiftet i 2007 med det formål er at etablere og gennemføre undervisning og andre tiltag for unge med særlige behov, særligt unge med autisme spektrum forstyrrelse (ASF). Vi hjælper dem til at opnå personlige, sociale og faglige kompetencer, så de i så høj grad som muligt kan leve et selvstændigt og aktivt voksenliv.

 • KLAR TIL START er den sikreste vej til fast job for borgere med autisme spektrum forstyrrelse. KLAR TIL START er et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb for unge og voksne med autisme, som i virksomhed. Der udstedes en ansættelsesgaranti ved forløbets start, og 80% af alle visiterede borgere fuldfører og får fast job. 98% af alle ansatte siden starten i 2013 er stadig i job.
  For så vidt angår den største målgruppe bidrager kommunens investering i KLAR TIL START positivt til den kommunale økonomi allerede mindre end tre år efter ansættelsen af borgeren. KLAR TIL START tilbydes i hele Danmark via et landsdækkende netværk af autismespecialister, der sikrer en håndholdt indsats på højt fagligt niveau, samt i kraft af partnerskaber med en lang række virksomheder, der garanterer fastansættelse til KLAR TIL START’s kandidater.
  KLAR TIL START får udviklingsstøtte fra den A.P. Møllerske Støttefond og VELUX FONDEN.
 • UNGES Uddannelsescenter blev etableret i 2007 som den første aktivitet i FONDEN UNGES samtidig med at loven om STU trådte i kraft. Siden da har stedet og dets specialiserede undervisere opbygget et renommé som et seriøst og nytænkende uddannelsessted, der tilbyder STU, 10. klasse, mentorforløb samt en række fritidsaktiviteter.
 • Et sted, der har kapaciteten til at rumme den enkelte unge persons særlige behov, og som hele tiden har fællesskabet og selvstændigheden for øje.

  Uddannelsescenteret er stiftet med det mål, at skabe et højt specialiseret autismetilbud med uddannet personale, der hele tiden søger ny viden og udfordringer.

eventet sluttede

Få borgere med autisme i arbejde, gratis oplæg og netværk

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke