FÅ KALIBRERET DIT KVINDEKOMPAS MAND (Kun for mænd)

06 nov 2019 kl. 20:00 - 22:00

Sexologiskolen by Yazmin Fox, Gunløgsgade 1, 2300 København

(Debat og rådgivning - kun for mænd)

Forleden cyklede jeg forbi en dansk familie på Amager Fælled. Far og mor, to børn og en hund. Kvinden stod og råbte af manden, hvordan han skulle råbe af hunden. Manden råbte halvhjertet af hunden, mens han kiggede spørgende på sin kone, men hunden reagerede ikke. Hunde er nemlig flokdyr, og den vidste udmærket, at den ikke var nederst i hierarkiet. Det var børnene heller ikke.

Situationen desværre et udtryk for hvordan parforholdet i dag kan komme ud af balance uden nogen ønsker det. Jeg tror hverken, at kvinden eller manden i den situation havde noget ønske om at være der, hvor de var endt.

Vi er mænd, der er vokset op med at ville respektere og være ligeværdige med vores partnere, men i mange parforhold ender det i stedet med noget andet der ikke føles godt for nogen parter.

Kvinden klager over mandens manglende handlekraft og at han ikke tager beslutninger, men manden oplever, at hans initiativ og ideer bliver skudt ned. Så hvordan lærer man som mand at navigere med udgangspunkt i sig selv, i stedet for at bruge den nærmeste kvinde som kompas?

Maskulinitet skal være noget positivt og konstruktivt i stedet for noget problematisk og pinligt. Vores seksualitet skal tilbage som en væsentlig del af vores identitet og energibase, ikke noget skamfuldt og ubelejligt, der skal holdes nede.

Vi skal have en aften med en humoristisk snak om mandeidentitet og mandeseksualitet, og snakke om hvordan vi får det kærligheds- og sexliv, vi har brug for.

Det er ikke kvinderne der er problemet, og vi skal lære ikke at bruge kvinder hverken som vores evige pejlemærke eller som undskyldning for, hvorfor vi ikke har det liv, vi vil have.

Dit liv er altid dit ansvar. Det kan være svært at ryste de forvirrende moderne kønsrolle modsætninger af sig og navigere i (par)forhold til sig selv. Det er det, vi skal snakke om denne aften.

Krydret med anekdoter og eksempler fra de mange seksuelle subkulturer, hvor mænd forventes at være både mænd og gentlemen, og hvor man kan skærpe sin seksuelle identitet uden skam, skyld eller forbehold.