Få styr på Sovsen

25 apr 2018 kl. 17:00 - 19:00

Sakskøbing Madskole, 4990 Sakskøbing, 4990 Sakskøbing


Få viden, tricks og teknikker, så du kan lykkes med dine sovseprojekter.

God sovs er omgæret af en vis ærefrygt. Den helt rigtige sovs – “ eller ’sauce’ alt efter temperament – kan med sin smagsintensitet løfte et måltid til det sublime. Men kan også gå gruelig galt. Netop derfor er evnen til at piske en perfekt bearnaise et klart billede på at kunne sit kram i et køkken, og den skilte af slagsen, indbegrebet af skræk og rædsel.

På dette kursus gør vi i dybden med sovsehåndværket, så du lærer at lave en række til perfektion. Vi nyder også et godt måltid til sidst.

Hvad lærer du?

Vi arbejder med fondbaserede, opbagte, emulgerede, kolde og varme sovse og selvfølgelig med den fuldfede og uundgåelige bearnaise.

Undervejs får du tips til, hvad du kan gøre, hvis noget går galt – fx hvordan du kan samle en skilt sovs igen. Når du har lært det, er der ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i alle de klassiske franske saucer som hollandaise, mousseline og sabayonne.

Vi fokuserer på den grundige tilsmagning med surt, sødt, salt og bittert, og opbygningen af smagsfylde med aromatiske ingredienser som friske krydderurter, skallen fra citrusfugter mv. En essentiel del af at lave god sovs!

Kokken har tilberedt kød og grøntsager og bagt friskt brød til middagen, så du kan koncentrere dig om sovsene. Bemærk, sovse-pensum varierer med sæsonen og kokkens luner på dagen.

Hvad får du?

  • Dagens opskrifter med hjem, så du kan arbejde videre i eget køkken
  • Vin til madlavningen og middagen, og kolde og varme drikke
  • Et overdådigt måltid i godt selskab
  • Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om gryderne

Pris pr. kursist kr. 650,- pr. person incl. moms


Billet

Salg lukket


Gratis billet

Salg lukket