Fado-musik i KUMUS

27 okt 2019 kl. 12:00 - 14:00

KUMUS, Nystedvej 73C, 4891 Toreby

Fado-musik i KUMUS med Fado-Nórdico Duo,

sanger Monica Jakobsen og guitarist Søren Tarding

Musik og mad fra Portugal.

KUMUS fællesarrangement - arrangeret af Fuglsang Musikforening, Fuglsang Kunstmuseums Venner og Ensemble Storstrøms Venner.

En enestående mulighed for at opleve Portugals specielle fadotradition – sange hvormed portugiserne udtrykker deres sorg og længsel og den forbudte kærlighed. Fadoen lever på barer og restauranter og er et elsket indslag i måltidet. Der spises og spilles, men aldrig samtidig. Når musikerne ”går på” lægger man gaflerne og lytter med stille eftertænksomhed.

Monica Jakobsen er en dansk sanger og sangskriver, der efter nogle år i Portugal forelskede sig betingelsesløst i den portugisiske fadotradition. Hun fordybede sig siden yderligere i denne særprægede og smukke sangstil, og både som sanger og som komponist har hun markeret sig som en følsom fortolker af fado, og hun komponerer fadosange både til sin egen duo Fado Nórdico og til portugisiske fadomusikere.

Monica Jakobsen optræder med guitaristen, Søren Tarding, der udover guitar spiller på det smukt klingende, nordportugisiske instrument, viola braguesa. Repertoiret vil være en god blanding af velkendte klassikere fra det traditionelle fadorepertoire og Monicas egne fadosange.

Herudover vil Søren Tarding fremføre egne instrumentalnumre - eller guitarradas, som det hedder på portugisisk.

Pris: entré alene: 75 kr. for medlemmer af en af de tre foreninger og 125 kr. for ikke-medlemmer.

Entré inkl. tapas tallerken med portugisiske specialiteter 150 kr. for medlemmer og 200 kr. for ikke-medlemmer.

Drikkevarer betaler man selv

Husk billet og medlemskort