FÆRØSKE RUM I LITTERATUREN – Christianshavns Bogfestival

FÆRØSKE RUM I LITTERATUREN – Christianshavns Bogfestival

Fra DKK 45,00

Sted

Dato

20 apr 2023 kl. 20:00 - 21:30

Beskrivelse

Hvor finder vi Færøerne i nyere litteratur? Bliv klogere på aktuelle tendenser, når vi taler med litteraturforsker og forfatter Jógvan Isaksen, og hør både oplæsninger og samtaler med Sissal Kampmann og Rúni Weihe.

FÆRØSKE RUM I LITTERATUREN

De fleste kender til Færøernes store forfattere, William Heinesen (1900-1991) og Jørgen-Frantz Jacobsen (1900-1938). I de sidste par årtier har også bl.a. Jóanes Nielsen og Tóroddur Poulsen markeret færøsk litteratur i Danmark, og i de senere år har de fået selskab af et stigende antal forfattere og poeter, der enten skriver fra eller om Færøerne.

FÆRØSK LITTERATUR AKTUELT
Vi indleder aftenen med Jógvan Isaksen. Ud over at være produktiv krimiforfatter er han magister i nordisk litteratur og forfatter til Færøsk Litteraturs Historie (hvoraf 1. bind er udkommet). 

I en samtale med NordOrds Birgir Thor Møller vil han drøfte, hvordan Færøerne er blevet skildret før og nu i litteraturens verden, og især hvilke tendenser der gør sig gældende aktuelt. Undervejs nævnes eksempler (og en liste med foreslåede bøger vil blive udleveret – til videre inspiration og læselyst).

FÆRØSKE RUM
I anden halvdel af aftenens program skal vi først møde forfatteren Rúni Weihe. I sin anden bog Bølger over det høje græsskildrer han det færøske landskab i en række korte prosatekster, før hovedpersonen drager ud i det på en vandretur. Men hvad er det, han søger, og hvad er det han finder? Rúni Weihe drøfter bogen og læser et par korte uddrag.

Endelig skal vi møde poeten Sissal Kampmann, der vil introducere os for nye digte samt et lille udvalg fra samlingen Søndagsland, der er en nøgtern og melankolsk digtsuite fra bygden Vestmanna (nomineret 2017 til Nordisk Råds Litteraturpris).

Arrangementet
Arrangementet varer 90 minutter. Der er unummerede pladser. Salen åbner 45 minutter før start – med café, bogsalg og efterfølgende signering.


MEDVIRKENDE
Jógvan Isaksen er født på Færøerne, magister i nordisk litteratur og lektor emeritus ved Københavns Universitet. Han har skrevet bøger om litteratur og billedkunst samt en lang række færøske krimiromaner, der er udkommet på flere sprog, deriblandt dansk.

Rúni Weihe er født og opvokset på Færøerne, men har rejst verden rundt og er nu bosat i København. Han er uddannet fra Arkitektskolen og Forfatterskolen, og han debuterede i 2015 med romanen Mursejler og har senest udgivet Bølger over det høje græs.

Sissal Kampmann debuterede i 2011 med digtsamlingen Ravne flyver lydløst – digte fra opgangen, som hun fik Klaus Rifbjergs debutantpris for. Siden har hun udgivet fire digtsamlinger, der har bekræftet hendes position som en af færøsk lyriks stærke stemmer. Kampmann er desuden direktør for Det Færøske Hus i København.


CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2023

Arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival, der foregår 17.—23. april forskellige steder i bydelen med Christianshavns Bibliotek som arrangør. Læs mere her.


Nordatlantens Venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Lokation

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .