FAKTA, FIKTION OG KUNSTNERISK FRIHED i arbejdet med dokumentaren

DKK 10,00

Sted

Dato

23 maj 2022 kl. 16:30 - 18:00

Beskrivelse

Astrup & Bordorff inviterer til salon i samarbejde med Bikubenfonden og Husets teater

Med afsæt i Kirsten Astrup og Maria Bordorffs aktuelle forestilling O’S HISTORIE på Husets Teater har kunstnerne inviteret to kollegaer indenfor scenekunst og film til en samtale om det at arbejde med virkelige hændelser kunstnerisk.

Salonen er en samtale om brugen af dramatik, fiktion og iscenesættende greb i det dokumentariske arbejde, og om hvor meget kunstnerisk frihed, man kan tillade sig, og stadig kalde det for dokumentar.

Astrup & Bordorffs virke som billedkunstnere ligger i krydsfeltet mellem film, performance og teater, og deres værker blander dokumentariske metoder med filmiske – ofte stærkt karikerende – virkemidler.

Selv kalder de O’S HISTORIE for en teaterdokumentar krydset med et periodedrama, og som en del af salonen vil Astrup & Bordorff vise uddrag fra forestillingen live. Skuespillerne er: ÖZLEM SAGLANMAK, ANDERS MOSSLING, ANTON HJEJLE og ISA MARIE HENNINGSEN.

Moderator:
Gudrun Marie Schmidt, Kulturjournalist på Politiken og vært på avisens daglige podcast, ’Du lytter til Politiken’.

I panelet:
Astrup & Bordorff, Kunstnerduo og aktuel med forestillingen O’S HISTORIE på Husets Teater.

Sargun Oshana, Teaterdirektør på GROB og instruktør. Aktuel med Kannibalen på Det Kongelige Teater, en forestilling baseret på virkelige hændelser.

Jesper Dalgaard, Filmdokumentarist og skaber af bl.a. den anmelderroste dokumentarfilm "Kandis For Livet”.

Tid: Mandag d. 23. maj, kl. 16.30-18.00

Sted: Husets Teater, Halmtorvet

Astrup & Bordorff har baggrund i en billedkunstnerisk praksis, som tæller en række tragikomiske og samfundsrevsende filmkabareter om velfærdsdanmark. Deres værker har været vist på blandt andet Statens Musem for Kunst, Museet for Samtidskunst, Munchmuseet og ARKEN. Sammen har de modtaget adskillige priser og hæderslegater. Teaterdokumentaren O’S HISTORIE er deres debut inden for scenekunsten.

FOTO: Karoline Lieberkind

Arrangør

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk

Lokation

Husets Teater Husets Teater, Halmtorvet 9, 1700 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .