Familiepolitisk Konference 2025
Familiepolitisk Konference 2025
Fra DKK 89,00
Sted
Dato
Tags
Beskrivelse
**Vi har udsolgt af billetter med fysisk deltagelse, men du har stadig mulighed for at deltage online. Du kan komme med kommentarer løbende gennem chatten og måske kommer dit spørgsmål eller pointe med ind i salen. Efterfølgende har du adgang til optagelsen i 30 dage**
Kom med, når vi til årets Familiepolitisk Konference undersøger, om familiepolitik kan forebygge og løse nogle af de store kriser, velfærdssamfundet står overfor. I år rettes søgelyset mod de store, komplekse problemer i velfærdssamfundet, og vi søger svar på, om børn, unge og forældres trivsel og fællesskaber er en del af løsningen.
I konferencens tre afsnit - TRIVSEL, VELFÆRD, FOREBYGGELSE - deltager fagfolk, forskere, aktører og politikere fra hele det politiske spektrum, med korte oplæg og i debat med hinanden og salen.
Følg med på vores facebookside eller instagramprofil Familiepolitisk Konference.Vi er glade for at kunne annoncere at det er lykkedes os at rejse midler, så vi nu også kan tilbyde at I kan livestreame eventet. Husk at vær opmærksom, når I booker billet om det er til Christiansborg (inkl. forplejning) eller til livestreaming.
Hvordan kan familiepolitik være med til at udvikle
fremtidens velfærdssamfund?
Familiepolitisk Konference 2025 retter søgelyset mod, hvordan børn, unge og voksnes trivsel og fællesskaber kan bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet. Kan familiepolitik forebygge og løse nogle af de store kriser, velfærdsstat og velfærdssamfund står over for?
FAMILIEPOLITISK KONFERENCE 2025
Dato: onsdag d. 30. april 2025 kl. 9.00 -16.15
Fællessalen på Christiansborg
Hvordan kan familiepolitik være med til at udvikle
fremtidens velfærdssamfund?
Familiepolitisk Konference 2025 retter søgelyset mod, hvordan børn, unge og voksnes trivsel og fællesskaber kan bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet. Kan familiepolitik forebygge og løse nogle af de store kriser, velfærdsstat og velfærdssamfund står over for?
09:00-10:00 VELKOMMEN, CROISSANT OG NETVÆRK
10:00-10.30 KICK OFF Arrangører og værter introducerer konferencen Hvad mener vi med familiepolitik? Hvorfor temaet TRIVSEL, VELFÆRD og FOREBYGGELSE? Hvordan får vi gode debatter med politikere, forskere, fagfolk og andre aktører? Hvordan kan man komme til orde som deltager? Intro til skilte på stolene, tavler i salen mv.
10.30 – 11.45 TRIVSEL OG MISTRIVSEL - 3 paneler
- Børn og unges trivsel, start 10.30. Børn og unge udviser tegn på stigende mistrivsel, ikke kun i Danmark, men i hele den del af verden, hvor teknologi og livsform ligner vores. Et accelererende pres på mange niveauer i kombination med individualisering, digitalisering, globalisering og fraværet af givne sociale fællesskaber synes at spille sammen, men årsager og sammenhæng diskuteres. Hvilke familiepolitiske greb kan tænkes i kampen mod mistrivsel?
Panel: Camilla Mehlsen, forsker i digital dannelse, Andreas Rasch Christensen, forsker og medlem af Trivselskommissionen, Ulla Dyrløv, psykolog, politiker Helene Brydensholt (Å) + aktør fra salen.
- En hverdag med for meget stress, start 10.55. Voksne både i og udenfor arbejdsmarkedet har i stigende grad symptomer på stress. Usikkerhed på om man performer godt nok, fx som forældre, kæreste, pårørende, ven og på jobbet, præger mange. Fællesskaber i lokalsamfund og nabolag, som tidligere bar mange familier igennem pressede situationer, er mange steder eroderet, så familierne bliver mere sårbare. Der er en stigende efterspørgsel efter støtte til helt almindelige familier. Hvilke familiepolitiske greb kan bruges i kampen mod de voksnes isolation og stress?
Panel: Frej Prahl, psykolog, Nina Thomsen, dir. f. Mødrehjælpen, Mie Storm, mor, forfatter og filosof + politiker Sigurd Agersnap (SF)
- Nye generationers krav om fleksibilitet og mening, start 11.20. De nye generationer på arbejdsmarkedet (Y og Z), som også er dem med små og mindre børn, efterspørger bedre work-/life-balance og også et arbejde med mening. De vil ikke arbejde hårdt for enhver pris. Hvilken familiepolitik kan imødekomme de nye generationers værdier?
Panel: Tanja Hall, antropolog og grundlægger af Fremtidsfabrik, Emilia van Hauen, sociolog, Christina Tengstedt, forperson i HJEM + politiker Karoline Lindgaard (Å) + aktør fra salen
11.45 til 12.00 PAUSE
12.00 til 13.00 VELFÆRDSKRISE - 3 paneler
1. Kan det betale sig at investere i tryghed og trivsel for det lille barn? Start 12.00 Hvordan ser det store regnestykke ud, hvis vi tager Heckmanns kurve alvorligt og investerer tidligere mere i børnene og deres trivsel? Kan det samfundsmæssigt betale sig at investere i langt bedre børnevelfærd? Vil det kunne aflæses i større robusthed, færre syge og sårbare, mindre frafald på ungdomsuddannelserne og bedre arbejdsmarkedstilknytning senere? Hvilke familiepolitiske tiltag er der behov for, hvis vi skal tage den tidlige indsats (de første 1000 dage) alvorligt?
Panel: Grethe Kragh-Müller, børnelivsforsker, Sofie Holme Andersen, cheføkonom AE, Julie Carøe, jordemoder, Mads Falkenfleth, dir. f. WELA + politiker Trine Bramsen (S) + aktør fra salen
2. Rekrutteringskrise, giftig gæld og udpint velfærd, start 12.25. Omsorgs fagene fremstår ikke-attraktive, idet arbejdsvilkårene generelt er blevet forringede og mulighederne for faglig fordybelse reduceret. Det er svært at rekruttere og fastholde dygtige ansatte på velfærdsområdet, når oplevelsen er udpinthed. Hvis presset på børnene og familierne letter og fagligheden dermed får mere plads i institutionerne, vil presset alt andet lige lettes på institutionerne og det vil være lettere at rekruttere og fastholde medarbejdere. Hvordan kan familiepolitik bidrage til at løse rekrutterings- og trivselskrisen i de dagtilbud, som er mange børns hverdag?
Panel: Susanne Ekman, arbejdslivsforsker, Anne Vang Rasmussen, rektor for Københavns Professionshøjskole, Nanna Høyrup, pædagog og omsorgsaktivist + politiker + aktør fra salen.
FROKOST 12.50 - 13.30
- Et specialiseret socialområde og en psykiatri, der bare vokser? start ca.13.35. Som det ser ud nu, optager specialiserede tilbud til sårbare børn og unge så stor en del af kommunernes budgetter, at det påvirker almenområdet negativt. Hermed er startet en ond cirkel, hvor almenområdets ressourcer udsultes og dermed produceres flere og flere børn og unge i mistrivsel. Kan vi forestille os en familiepolitik, der kan bremse den onde cirkel?
Panel: Niels Jørgen Jensen, næstformand i DLF, Regitze Spenner Ishøy, formand for Skole og Forældre, rep. for En Million Stemmer + politiker Karina Adsbøl (DD) + aktør fra salen
14.00 - 15.40 FOREBYGGELSE OG FAMILIEPOLITIK - 4 paneler
1. Fleksibilitet og livsfaser, start 14.00. Med initiativer som tidsbank/tidsopsparing, fleksibel arbejdstid og mere fleksibel arbejdstilrettelæggelse, ville flere kunne tilrettelægge hverdagen, så belastningen på børn og familier mindskes. Seniorer ville med mere fleksibelt arbejdsliv kunne støtte mere op om familiernes liv – og voksne kunne yde mere omsorg til gamle forældre. Mere fleksibilitet gør det muligt for den enkelte at fortsætte arbejdslivet i længere tid. Medarbejdere, der har indflydelse på deres arbejdstid og arbejdets tilrettelæggelse, antages også at blive mindre syge af stress og overbelastning. Hvad er politikernes bud på et mere fleksibelt arbejdsmarked til gavn for familierne?
Panel: Pernille Garde Abildgaard, forfatter og ekspert i 4-dages arbejdsuge - politikere: Trine Bramsen (S), Helene Brydensholt (Å), Monika Rubin (M) og Birgitte Bergman (C)
2. Familiernes bidrag til omsorg, sundhed og bæredygtighed, start 14.25. At forebygge mistrivsel blandt børn, unge og voksne kræver, at der er overskud til omsorg i familien og de nære fællesskaber. Bedre sundhed kræver tid og overskud til sund mad, måltider og motion. Overskud til at deltage i fællesskaber øger den mentale sundhed markant. At leve mere bæredygtigt i hverdagen kræver også overskud. Når den hjemlige omsorgsøkonomi er i underskud, koster det på trivsels- og sundhedskontoen i hele samfundet - på kort og især lang sigt. Hvad er politikernes bud på hvordan familierne får tid og overskud til at leve mere bæredygtigt?
Panel: Simon Elsborg, miljøpsykolog - politikere: Trine Bramsen (S), Helene Brydensholt (Å), Karina Aaman (V) og en rep. fra LA
KAFFE- OG FRUGTPAUSE 14.45 – 15.00
3. Fællesskaber og civilsamfund, start 15.05. Et aktivt civilsamfund med gode naboskaber og stærke relationer, der både giver og modtager, forudsætter, at børnefamilierne har overskud til at deltage og række ud. Når mange børnefamilier ikke magter dette, påvirkes livskvaliteten negativt. At styrke rammerne for fællesskaber, naboskaber og netværk omkring familierne kan have stor social og sundhedsmæssig forebyggelseseffekt.
Panel: Astrid Bruus Thomsen, programleder i Realdania, Sissi Ploug, HOME-START Familiekontakt, Jacob Antvorskov, forælder og bæredygtighedsekspert - politikere: Trine Bramsen (S), Helene Brydensholt (Å), Birgitte Bergman (C).
4. Børns ret til omsorg under sygdom, start 15.30. Børn i Danmark har stadig ikke ret til at blive passet af deres forældre (eller andre nære voksne), når de er syge eller i mistrivsel. Ret til fravær pga. børns sygdom er stadig udelukkende et overenskomstanliggende. Dette efterlader børnene retsløse, sårbare og svigtede. Hvor meget koster det samfundet at sende syge børn i institution, udsætte personale for både smitte og ekstra omsorgsopgaver og udsætte forældre for forøget stress, skyld og skam, når de ikke kan give deres børn nødvendig omsorg? Og hvad er løsningen på det pres, som syge børn udsætter alle parter for?
Panel: Flemming H. Grønsund, FH, Pernille Knudsen, DA, Signe Nielsen, FOLA, Pernille Toop, Børnenes Bureau, Malene Nepper, læge og formand i FYAM (yngre almenmedicinere) + aktør fra salen
16:00 TAK FOR I ÅR OG PÅ GENSYN I 2026
Paneldeltagere opdateres løbende. Der kan forekomme fejl, der endnu ikke er rettet.
Forplejning er inkluderet hvis du deltager i eventet på Christiansborg.
Arrangørgruppen bag Familiepolitisk Konference består af frivillige kræfter fra Børns Værd, Familiepolitisk Netværk og Hjemmeforældrenes Landsorganisation.
Familiepolitisk Konference er sponsoreret af FamilieAlliancen (www.familiealliancen.dk), HOME-START Familiekontakt Danmark (www.home-start.dk), Hjemmeforældrenes Landsorganisation (www.hjemlo.dk), Støtteforeningen #Hvorerderenvoksen (www.hvorerderenvoksen.dk), SPIFO (www.spifo.dk,)Forældre og Fødsel (www.fogf.dk), KFO - Københavns Forældreorganisation og LivePro (www,livepro.dk). Værter for konferencen er Trine Bramsen, Socialdemokratiet, Helene Brydensholt, Alternativet og Birgitte Bergman, Konservative.
Købte billetter til refunderes ikke. Overdrager du din billet, skal du orientere os pr mail - familiepolitiskkonference@gmail.com - så vi kan rette navnet på deltagerlisten.
Der er mulighed for vegetarisk/vegansk forplejning på dagen. Send os en mail på familiepolitiskkonference@gmail.com, hvis du ønsker dette.
Lokation
Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 1, 1218 København
FAQ
-
Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?
Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .
-
Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?
De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .
-
Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?
Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .
-
Hvor finder jeg linket til et online event?
På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .
-
Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?
Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .
Arrangerer du events?
Billetto er platformen for dig, der ønsker at sælge flere billetter og samtidig spare tid på billetadministration.