Familiesalon: Podcast og litteratur

02 dec 2017 kl. 14:00 - 15:00

SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København


SMK’s store efterårsudstilling har fokus på familien. I udstillingen Gillian Wearing – Family Stories præsenterer den anerkendte britiske kunstner Gillian Wearing videoværker, fotografiske værker og skulpturer, der fortæller historier om familier, identitet og relationer. Gillian Wearing er kendt for at bruge ”almindelige” mennesker – herunder sig selv og sin egen familie i sine værker.

I anledning af udstillingen inviterer vi til familiesaloner i kunsten, hvor litteratur møder film og postcast – og udfolder forskellige perspektiver i forhold til familien. Blandt andet kan du blive klogere på emner som adoption, transkønnethed, regnbuefamilien og kønsklichéer.

FAMILIESALON: PODCAST OG LITTERATUR
I 1980 blev Maja Lee Langvad adopteret til Danmark fra Sydkorea. Denne eftermiddag kan du lytte med, når forfatteren læser op fra sin bog Hun er vred, der skildrer transnational adoption med afsæt i egne erfaringer. Gennem bogen retter vreden sig både mod fortællerens adoptivfamilie i Danmark, mod den biologiske familie i Sydkorea, mod hende selv og mest af alt mod de strukturer, der gør, at mange børn bortadopteres.

Samme eftermiddag kan du lytte med, når kulturredaktør på Information og tidligere podcastredaktør ved Politiken, Katrine Hornstrup Yde, giver smagsprøver på podcasten How to be a girl – en podcast af og om en mor og hendes transkønnede datter. Sammen undersøger de, hvad det vil sige at være pige. Og hvad det vil sige at være en otteårig pige med en penis. Podcasten introduceres af Katrine Hornstrup Yde, som også udfolder sit eget forhold til køn og familie – og ikke mindst kønsklichéer i sin rolle som mor.

PRAKTISK INFO
Hvad: Familiesalon: Podcast og Litteratur
Hvor: SMK, på Scenen
Hvornår: lørdag 2. december kl. 14.00
Pris: Gratis, når entréen er betalt. Klik på "Find billetter" ovenfor og hent din gratis billet til arrangementet.

Det er en god idé at komme i god tid, hvis du skal besøge vores gratis garderobe inden. Større tasker (over 30x30x10cm) må nemlig ikke medbringes på grund af sikkerhedshensyn.

FLERE OPLEVELSER?
I anledning af udstillingen Gillian Wearing – Familiy Stories, inviterer SMK til samtalesaloner, foredrag, familiemiddage, omvisninger og meget mere. Deltag for eksempel i Familiesalon: Film og litteratur lørdag 11. november. Se hele programmet: www.smk.dk/kalender/

Billet

Salg lukket