Fang din by – fotokonkurrence

02 mar 2018 kl. 12:00 - 22 apr 2018 kl. 23:45

Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København K


Instagram i undervisningen – det er helt ok!
Selfies, Instagram og Snapchat – at tage billede på mobilen er en del af mange unges hverdag. I Fang din by får dine elever mulighed for at udtrykke sig gennem et medie, de allerede aktivt bruger og er bekendt med. De skal bl.a. tage billeder af steder, der har eller har haft betydning for dem. Med dette forløb motiverer du eleverne til at arbejde med centrale dele af danskfaget og valgfagene billedkunst og arkitektur og design.

Formålet er at give eleverne et nyt blik på deres omgivelser. Få dem aktivt til at udforske hvordan byen påvirker dem. Særligt hvordan identitet kobles til byens rum. Eleverne skal ved hjælp af det tilkoblede undervisningsmateriale, tilrettelagt til faget dansk, forholde sig til identitetsdannelse gennem undersøgelse og diskussion af egne og andres fotos og tekstuddrag af både ældre og nyere dansk litteratur.

Du får tilsendt undervisningsmateriale efter tilmelding.

Hvor lang tid skal jeg sætte af?
Undervisningsmaterialet fylder ca. 2 lektioner. Eleverne arbejder med forskellige opgaver i undervisningsmaterialet og med at tage billeder, som de uploader på instagram med tilhørende tekst. Fotos til selve konkurrencen er ’hjemmearbejde’. Selvom du måske har lagt din årsplan, er der altså mulighed for nemt at flette forløbet ind i undervisningen.

Konkurrencen
I år tager konkurrencen udgangspunkt i Dansk Arkitektur Centers åbningsudstilling i BLOX, ’Welcome Home’. Hvad får os til at føle os hjemme i byen? Er det i byens fællesskaber, i livet mellem husene, på cykelstien, på de åbne pladser eller i en stille park at vi føler os mest hjemme? Udvalgte fotos fra konkurrencen bliver udstillet på Dansk Arkitektur Center i BLOX henover sommeren 2018.

Hvornår løber konkurrencen?
22. april: Sidste frist for upload af fotos
17. maj Vinderklassen får besked
8. juni kl. 16: Udstillingsåbning og præmieoverrækkelse i Dansk Arkitektur Center i BLOX

Hvad vinder man?
En professionel jury udvælger det foto med bedst fortolkning af temaet. Vinderklassen får en VIP tur i Dansk Arkitektur Center i det nye hus BLOX, der er unikt designet som en by i byen.Klassen kommer ’behind the scenes’, ser udstillingerne og ender i DACs cafe, hvor der er snacks mm.Herudover vinder hver elev 2 billetter til Copenhagen Photo Festival (7.-17. juni) samt en flot fotobog.

Mere info om konkurrenceregler samt step-by-step guide følger i undervisningsmaterialet.

Fang din by

Salg lukket