Faratuben (ML/DK) + DJ Mokili Afro Grooves

eventet sluttede

Faratuben (ML/DK) + DJ Mokili Afro Grooves

Billetter fra DKK 108,00

Sted

Dato

06 mar 2020 kl. 21:00 - 23:00

Beskrivelse


Døre kl 20 / Koncert kl. 21

Maliske og danske musikere mødes, og sød bobo opstår. Faratuben giver vitalt og moderne bud på den dansable vestafrikanske bobo-musik. Glæd dig til koncert på ALICE med det prisbelønnede orkester, der spiller op til Global Dance Night. DJ Mokili Afro Grooves vender plader før og efter koncerten.

Da årets DMA for bedste world music-album for nylig blev uddelt på ALICE, var det den danske del af Faratuben, som var på scenen for at modtage prisen for albummet “Sira Kura”. 6. Marts er det dog hele Faratuben, der indtager scenen på ALICE - og denne gang for at give koncert!

Navnet Faratuben er en blanding af ordene Farafin (sort) og Toubabu (hvid), hvilket afspejler det musikalske møde mellem fremragende musikere fra Mali og Danmark.

I stedet for at spille den traditionelle kora-musik, som vi kender fra Toumani Diabaté og Salif Keita, repræsenterer gruppen bobo-musikken. Bobo-musik er skabt til at danse og drikke, og bliver traditionelt spillet på en balafon (vestafrikansk marimba) og akkompagneret af talking drums ude i landsbyen. I begyndelsen af 2000 blev musikken elektrificeret og bragt til Bamako, hvor den fortsat bliver spillet på klubberne i en rå og upoleret stil.

Det var den legendariske guitarist og komponist, Francois Pakouene Koita, der omformede musikken til moderne instrumenter og bragte den med til hovedstaden. Her underviste han sine sønner, Dieudonne (bassist, guitarist og komponist) og Ernest (leadguitar), i at spille deres traditionsrige musik med et moderne udtryk. Sammen med deres ældre bror, den prisvindende balafonist, Kassim Koita, arrangerede og indspillede de for Ben Zabo. Han var den allerførste bobo-kunstner nogensinde spillet i landsdækkende radio og hans debut-album blev udgivet på det prestigefyldte world music label, Glitterbeat.

Musikerne turnerede heftigt i Europa, men efter hjemrejsen gik de hver til sit. I 2015 fik Dieudonne, den yngste bror, nogle nye venner fra Danmark. De mødtes tilfældigt i forbindelse med den første udgave af Bamako Jazzfestival, hvor der øjeblikkeligt opstod kemi.

I 2016 dannede de Faratuben og udgav deres to første singler, som hurtigt fik opmærksomhed i Mali. Den lange afstand forhindrede dog gruppen i at opretholde et kontinuerligt workflow og lave et helt album. Den danske del af bandet besluttede derfor at forlade Danmark og flytte permanent til den vestafrikanske hovedstad. Her har de forfinet deres personlige lyd, som trækker på den traditionelle bobo, men som også føres ind i dette årtusinde med synths og club-feeling. I Mali spiller bandet hyppigt på lokale natklubber, men også til traditionelle bryllupsfester. De er i dén grad et band med erfaring i at sætte en dansefest i gang, og derfor er der også dansegaranti, når de indtager ALICE til Global Dance Night.

Koncerten er en del af Global Dance Nights – ALICEs nye klub, hvor du kan flytte dansefødderne til globalt orienteret musik. Til Global Dance Nights har vi udvalgt førsteklasses live-navne, der kan sætte gang i festen. Og der er altid DJs før og efter koncerten – og happy hour i baren den første time!

In English:

Faratuben offers a vibrant and contemporary take on the West African bobo music, mixing the genre’s roots with modern synths and clubbing beats. The result is bound to make you dance. Based in Mali, the group consists of highly experienced musicians from Denmark and Mali - a cultural hybrid and a band that fills dance floors at traditional weddings in Mali, but has also played succesful shows around Denmark. Their album “Sira Kura” recently received a Danish Music Award for best world music album. Now the band is ready to start a bobo party at ALICE for this Global Dance Night.


Arrangør

Opened on the 1st of February 2018, ALICE is Copenhagen’s powerhouse for adventurous music. ALICE is presenting a bold and high quality program of global roots, jazz/improv, electronic music, sonic experiments and much more, shedding light on musical roots and legendary artists as well as exciting new breakthroughs from all over the world.

Lokation

Alice Alice, Nørre Allé 7, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .