Fashionably Lates: Blomsters betydning i mode og tekstil

13 aug 2019 kl. 17:00 - 18:00

Geologisk Museum, Øster Voldgade 5 - 7, 1350 København

Blomsters betydning i mode og tekstil

Foredrag v. Museumsinspektør Kirsten Toftegaard, Designmuseum Danmark

Siden 1500-tallet, hvor viden om botanik spredtes i de kulturbærende dele af samfundet, har blomster i tekstil og mode været et udødeligt motiv. Med udgangspunkt i Designmuseum Danmarks samlinger af mode og tekstil viser museumsinspektør Kirsten Toftegaard eksempler på brugen af blomster, der foruden skønhed og dekorative kvaliteter, også kan have symbolsk betydning og være bærer af budskaber.

Fashionable Lates

Fashionably Lates er en foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum. Dyk ned i modens natur i en række talks ved førende eksperter indenfor modens bæredygtighed, innovation og historie. Kombiner foredraget med et besøg i udstillingen samme dag indenfor normal åbningstid kl. 10 – 17 (mandag lukket) og få rabat på din museumsbillet.

Bag om foredragholderen

Kirsten Toftegaard er historiker og museumsinspektør på Designmuseum Danmark, hvor hun er ansvarlig for museets udstillinger og samlinger af mode- og tekstildesign. Kirsten Toftegaard har bl.a. skabt udstillinger om Erik Mortensens og Margit Brandts design, og stod bag Designmuseum Danmarks permanente modeudstilling.

For flere Fashionably Lates:

Den perfekte bæredygtige garderobe?
Pels – imellem mode og natur

Billet til foredraget inkl. adgang til udstillingen på dagen

DKK 145,00 + DKK 15,86 gebyr

Billet til foredraget

DKK 75,00 + DKK 10,61 gebyr

Billet for årskortholdere

DKK 60,00 + DKK 9,49 gebyr

Ungdomsbillet (under 25 år)

DKK 60,00 + DKK 9,49 gebyr