Fashionably Lates: Camouflage fra skyttegrav til storbyjunglen – tendenser i modens mønstre

22 aug 2019 kl. 17:00 - 18:00

Geologisk Museum, Øster Voldgade 5 - 7, 1350 København

Hvorfor er camouflage blevet et tilbagevendende tema i nyere tids mode? Ud over at have klare associationer med militæret er camouflage-looket uløseligt forbundet med revolution, modstandskamp og det skær af mystik, som omgiver guerillaen. I de senere år er den såkaldte ’by-camouflage’ (urban camouflage) især blevet brugt af afrikanske-amerikanske rock grupper, mens kvindelige kunstnere har omfavnet stilen som et symbol på deres styrke som køn (empowerment). Samtidig gør farverigdommen og formerne i camouflage-mønstrene dem æstetisk tiltrækkende i sig selv. Samtidig er camouflage funbktionelt i outdoor og militære sammenhænge og såkaldte ’intelligente tekstiler’ gør os nu i stand til at blande os fuldstændigt ind med vores omgivelser – ligesom det allerede længe har været tilfældet med kamæleoner og blæksprutter!

Om foredragsholderen: Michael A. Langkjær er historiker, Ph.d., og ansat ved Københavns Universitets Saxo Institut. Michael Langkjær forsker bl.a. i mode- og kostumehistorie med speciale i populær- og ungdomskulturers tøjstil.

    Fashionably Lates 

    Fashionably Lates er en foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum. Dyk ned i modens natur i en række talks ved førende eksperter indenfor modens bæredygtighed, innovation og historie. Kombiner foredraget med et besøg i udstillingen samme dag indenfor normal åbningstid kl. 10 - 17 (mandag lukket) og få rabat på din museumsbillet.