spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Fastelavnsløjer på Færgegården - lækre boller, gakkede lege og onde katte!

Afholdt event

Fastelavnsløjer på Færgegården - lækre boller, gakkede lege og onde katte!

Fra Gratis

Sted

Flere tidsrum

12 februar 2024 - 14 februar 2024

Beskrivelse

Tag med på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og vær med til at lege, dyste og smage dig gennem fastelavnens mange skægge traditioner!

Engang var der en virkelig god grund til, at man fejrede fastelavn. Inden reformationen markerede fastelavnen overgangen til den 40 dage lange faste op mod påske. Til fastelavn festede man, morede sig og spiste alt den mad, der snart blev forbudt. De lystige fastelavnstraditioner holdt ved, også selvom fasten blev afskaffet, og den dag i dag spiser vi stadig fastelavnsboller og pynter fastelavnsris.

Til fastelavnsløjer på Færgegården kan hele familien fejre fastelavn som man gjorde i 1800-tallets Danmark og lære historierne bag nogle af fastelavnens pudsige traditioner. Vi går i et festligt fastelavnsoptog gennem museumshaven og oplever fortidens ritualer, lege og smage på egen krop. Vi slutter af med at slå katten af tønden - og finder naturligvis både en kattedronning og konge.

Vi opfordrer alle til at komme i sit mest festlige fastelavnskostume!

Anbefalet aldersgruppe: 6-12 år.

Tid, pris og sted

12., 13. og 14. februar 2024.

Turene begynder kl 11:00 og 13:00. Turen varer ca. en time.

GRATIS for børn 0-17 år, 50 kr. for voksne (+ billetgebyr).

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .