FEM FÆRØSKE KORTFILM – Nordatlantiske Filmdage 2020

14 mar 2020 kl. 17:00 - 19:10

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FEM FÆRØSKE KORTFILM – med instruktørbesøg


Vi tager temperaturen på Færøernes aktuelle kortfilmscene og viser fem udvalgte titler. Mød også instruktørerne Gudmund Helmsdal, Júlía Í Kálvalíð, Atli Brix Kamban og Katrin Joensen-Næs.


Den færøske kortfilmproduktion er imponerende og har været under konstant udvikling siden filmværkstedet Klippfisk blev etableret i 2006. Og imens flere af datidens debutanter nu arbejder på større filmprojekter, vokser talentmassen støt i færøsk film, der i 2018 også blev styrket med et færøsk filminstitut, Filmshúsið. Og vi er stolte af at kunne præsentere fem nye, stærke kortfilm og fire instruktører til at drøfte dem.

De fem film
Dagens program byder på fem nye film. Tre af dem arbejder på hver sin unikke måde med humor og især tragikomisk humor i deres meget filmiske beretninger: Trøllabeiggi (Gudmund Helmsdal, 2020), Við Fyrsta Eygnabrá (Esther á Fjallinum, Jóhan Niclasen og Hanna Flóvinsdóttir, 2019) og Omman (Júlía Í Kálvalíð, 2019).

Fra en helt anden boldgade vises det gribende og tankevækkende psykologiske drama Ábyrgd, instrueret af Katrin Joensen-Næs. Og fra animationsverden kommer Atli Brix Kamban og viser The River, der på 3 minutter ikke blot refererer til, men puster liv i og genfortæller klassiske kunstværker af bl.a. Blake, Doré, Dali og Goya.


Arrangementet
Filmene vises med engelske tekster.
Arrangement inkluderer samtaler/oplæg og varer 130 min.
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.


Nordatlantiske Filmdage 2020: Nyt fra Nordatlanten
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visningen indgår i serien Nyt fra Nordatlanten. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.