Fest eller hverdagsliv mellem husene?

Bryghuspladsen 10, 1473 København K
10 mar 2020 kl. 08:15 - 09:15
Billetter Gratis
Billetter Gratis

VIGTIG ÆNDRING!

Sundhedsmyndighedernes seneste anbefaling betyder, at vi desværre kun må fylde hvert andet sæde op i morgen til MorgenDAC. Da der er udsolgt, har vi derfor besluttet at gennemføre det som to events, så alle har mulighed for at komme.

Den pragmatiske løsning er, at din fødselsdag afgør, hvilket af de to events, du kan komme til. Det betyder, at:

Alle dem der har fødselsdag fra 1. januar til 30. juni kommer til MorgenDAC i morgen tirsdag den 10. marts. kl. 8.15.

Alle dem med fødselsdag fra 1. juli til 31. december kommer til MorgenDAC i næste uge, onsdag den 18. marts kl. 8.15, hvor vi holder en ekstra MorgenDAC med samme gæst og program.

Deltagere til onsdag d. 18. marts fremviser blot deres billet til i morgen, når de ankommer d. 18. marts.

Hvis du har spørgsmål så tøv ikke med at skrive til os: rkr@dac.dk.
Vi beklager selvfølgelig, at måtte udsætte eventen, for en del af vores gæster, men er glade for at kunne tilbyde eventet til alle fremfor at aflyse.

Vi glæder os til at se dig.


København er blevet populær. Det kan man se på boligpriser, den internationale hæder og antallet af turister. Men hvor god er byen for dens borgere? Hvem indretter vi egentlig byen for? Har vi i jagten på liveability fortrængt hverdagsbyen?

Bylivet er blusset op, og der har aldrig været så mange aktiviteter og festivaler i København. Der er fuldt hus på cafeerne, tryk på hotellerne og gang i Indre by. Havnefronten har forvandlet sig til et festmekka, vi spiser streetfood og turisterne cirkulerer i dobbeltdækkerbusser, på udlejningscykler og alle overflader er snart indtaget af elektriske løbehjul. Alle vil suge lidt af byen til sig. Det er en oplevelsesby.

Til gengæld er detailhandlen og mange af byens hverdagsfunktioner reduceret, transformeret eller helt forsvundet. Der er få posthuse, isenkræmmere og slagtere tilbage i byen. Vi får bragt dagligvarerne til døren, og mange steder i København, er de lokale helt holdt op med at besøge butikkerne. På samme måde er der dele af byen, hvor festlivet har jaget lokale helt væk, så de ikke længere vil bo der.

Jan Gehl er verdenskendt for at skabe byer for mennesker. Men hvordan kan vi i én by egentlig tage højde for de helt forskellige ønsker, behov og drømme som forskellige mennesker har? Skal vi acceptere, at nogle steder bare ikke er for alle, at det er en utopi at indrette byen for alle? Vi spørger Jan, hvordan vi får plads til hverdagslivet i fremtidens København.

Denne MorgenDAC er en særudgave i forbindelse med fotokonkurrencen "Fang din by". Her kan du selv bidrage med fotos og måske få dit foto udstillet og præmieret. Årets tema er "Hverdagens magi". Læs mere her: https://dac.dk/udstillinger/fang-din-by-2020/

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste morgenkaffe! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over en kop kaffe graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Du kan lytte til podcast fra vores tidligere MorgenDAC-events. Det kan du fx gøre her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/morgendac-live/id1492082141

Du kan også læse om og lytte til vores andre podcasts her: https://dac.dk/podcasts/

Profile picture
Dansk Arkitektur Center (DAC)
Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling.
eventet sluttede

Fest eller hverdagsliv mellem husene?

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke