FIGURA Ensemble 25 års jubilæumskoncert · Anders Brødsgaard portrætkoncert

09 dec 2018 kl. 20:00 - 21:00

KoncertKirken Blågårds Plads amba, Blågårds Pl. 6A, 2200 København


Portræt af komponist Anders Brødsgård med værkerne Algol 8 og Lukas O'Kech Evangeliet begge med tekster af den danske digter Klaus Høeck.

FIGURA Ensemble fylder 25 år og i årets femte og sidste jubilæumskoncert, er der en kosmisk, futuristisk og skæg aften i vente, når FIGURA genopdager værket Algol 8, som er et af de værker, ensemblet spillede i deres helt tidlige dage - nu med moderne og opdateret elektronik.

Algol 8 er bygget på Klaus Høecks digt af samme navn, fra samlingen “Projekt Perseus” (1977).
Da FIGURA tilbage i 1996 bestilte et nyt stykke af Anders Brødsgaard, supplerede han ensemblets i forvejen utraditionelle besætning med klarinet, bas og slagtøj med en Yamaha SY77-synthesizer, der blev styret af en computer. Desuden benyttedes en DP4 DigitalProcessor, der, helt i digtets ånd, forvrængede og bearbejdede sangerindens klang og tekstbehandling. Disse gamle, besværlige apparater er her i 2018 erstattet af et integreret computerprogram, der både afspiller de gamle SY77-klange og manipulerer stemmen på de rette steder.
Navnet Algol hentyder både til et programmeringssprog og til Algol, Dæmonstjernen, den næstklareste stjerne i stjernebilledet Perseus.

Lukas O'Kech Evangeliet
- er en nedbrudt sonetkreds om digterens alter ego og hans vej til lykken. Det bygger på Klaus Høecks digtsroman Lukas O’Kechfra 1988.
Mestersonetten og de 14 sonetter i første sonetkrans danner rammefortællingen om Klaus Høecks alter ego, Lukas O’Kech, og en tilfældig nytårsaften på Nørrebro, som ender i slagsmål. Ind heri flettes et par meditative sider fra Høecks andre bøger Winterreise (1979) og 1001 Digt(1995). Lukas O'Kech Evangeliet er på mange måder meget finurlig og morsom - både fra Klaus Høecks og Anders Brødsgaards hånd - rim så flade som branderter og episoder man ikke skulle tro kunne finde sted i en sonet

Koncerten afsluttes med en artist talk.

Medvirkende:
Algol 8: Helene Gjerris, sang · Jesper Egelund, kontrabas · David Hildebrandt, slagtøj · Jákup Lützen, bratsch · Bo Jæger, klaver · Anna Klett, klarinet og dirigent Henrik Vagn Christensen.
Lukas O'Kech Evangeliet: Jakob Bloch Jespersen, sang · Jesper Lützhøft, guitar og Anders Brødsgaard, klaver

FIGURA Ensembles jubilæumskoncerter i 2018 er støttet af Augustinus Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Oticon Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, SonningFonden, Solistforeningen af 1921, Københavns Musikudvalg, Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Musik, Dansk Kapelmesterforening, Dansk Komponistforeningens Produktionspulje og KODAs kulturelle midler.


Billet

Salg lukket


Billet Studerende/Pensionist

Salg lukket


Rabatbillet for 3 personer - kun i forsalg

Salg lukket


Rabatbillet for 4 personer - kun i forsalg

Salg lukket