Filmklub: Man Ooman

Event aflyst

Filmklub: Man Ooman

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

09 dec 2020 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Filmklub: Man Ooman.

OBS! Dette er en pladsreservation. Betaling foregår i Kunsthal Aarhus' café. 

Filmklubben flygter fra vinterkulden til Jamaica og svedige dancehall-rytmer, når vi i forlængelse af udstillingen med den jamaicanske kunstner Ebony G. Paterson viser dokumentaren Man Ooman (2008) af Andreas Johnsen og Rasmus ’Raske Penge’ Poulsen.

Hvis dine oldeforældre var forfærdede over de ungdommelige hoftesving i 1950’erne er det intet imod deres reaktion, havde de oplevet Jamaicas rå og ultra seksualiserede dancehall-dans, kendt som ’daggering’, som den skildres i dokumentaren.
Dokumentaren følger de unge dansere Fresh og Kemar, der tager os ind i de hæsblæsende gadefester. En arena, hvor drengene kæmper om pigerne, som til gengæld kæmper om at blive kåret som årets Dancehall Queen. ’Man Ooman’ er jamaicansk for mand og kvinde og netop kulturens kønsrolleforståelse og den tidligere meget kritiske tone over for homoseksualitet er centrale temaer i dokumentaren.

De skarpe kønsroller i Man Ooman danner en klar tråd til vores udstilling med den jamaicanske Ebony G. Patterson (f. 1981). I farverig og opulent glitter og glamour har Patterson beskæftiget sig med identitet og maskulin skønhedsopfattelse i jamaicansk bande- og dancehall-kultur.

Til at introducere filmen, har vi inviteret instruktørerne bag dokumentaren, Andreas Johnsen Rasmussen og Rasmus Poulsen til at tale om Jamaica, dancehall-kultur og kønsroller.

Danseren Amalie Zaar varmer op til filmen ved at give publikum en dybere indsigt i dancehall-kulturen. Hun vil vise, hvordan samfundsudviklingen og dansen går hånd i hånd og at dans kommer fra og af noget, der er langt dybere end bare en fed bevægelse. Den ene af filmens instruktører Rasmus Poulsen AKA Raske Penge spiller fede tracks til.

Både Amalie og Raske Penge er danske repræsentanter for Dancehall-musikken og vil efter visningen diskutere filmens kontroversielle take på dans, kønsroller, magt og begær sammen med filmens anden instruktør Andreas Johnsen.

- Dancehall-opvisning og oplæg om dancehall-kulturen med Amalie Zaar og Raske Penge: 30 min.
-  Man Ooman spilletid: 57 min.
– Samtale med Andreas Johnsen Rasmussen, Rasmus Poulsen og Amalie Zaar: 20 min.

  Filmklub:
  I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

  Medlem af Filmklubben:
  For at få adgang til arrangementerne skal du blive medlem af Filmklubben, dette gør du i Kunsthal Aarhus' café. Som medlem får du adgang til unikke filmvisninger på Kunsthal Aarhus med nøje udvalgte film og kyndig introduktion fra filmeksperter, instruktører eller kunstnere. Som medlem af Filmklubben har du billigere adgang til samtlige af årets efterfølgende filmvisninger. Du betaler 40 DKK for første filmvisning og bliver dermed medlem. De efterfølgende visninger koster 30 DKK og 20 DKK for studerende. Vi registrerer din e-mail og sender dig løbende info om årets filmarrangementer.


  Arrangør

  Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingssted for samtidskunst i centrum af Aarhus.

  Kunsthal Aarhus tilbyder en forskningsbaseret, deltagende, samarbejdende og tværfaglig platform for kunstneriske eksperimenter og kritisk engagement. Vi stræber efter at være en inkluderende, transparent, dynamisk og fleksibel institution, som støtter kulturdyrkelsen og værdsætter en mangeartet tilgang til kunst.

  Åbningstider: 
  Tirsdag:11.00-17.00
  Onsdag:11.00-20.00
  Torsdag-søndag:11.00-17.00
  Mandag: Lukket

  ///

  Kunsthal Aarhus is a contemporary art centre located at the centre of the city of Aarhus.

  It provides a research based participatory, collaborative and transdisciplinary platform for artistic experimentation and critical engagement. Kunsthal Aarhus strives to be an inclusive, transparent, dynamic and flexible institution that fosters the culture of appreciation and values diversity of contributions.

  Opening hours:
  Tuesday 11–17
  Wednesday 11–20
  Thursday-Sunday: 11–20
  Monday: Closed


   Lokation

   Kunsthal Aarhus Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus

   FAQ

   • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

   • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

   • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

   • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

   • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .