Filmklub: Sphere

eventet sluttede

Filmklub: Sphere

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

18 sep 2020 kl. 19:30 - 22:30

Beskrivelse

Filmklub: Sphere.

Sorte huller, tidsrejser, dræbergopler og en bundseriøs Dustin Hoffmann – alt sammen er i spil i den stjernespækkede, big budget b-film Sphere (1998) af Barry Levinson. I dagens anledning rykker filmklubben udenfor og benytter september stjernehimlen som rumkulisse, når Sphere vises i kunsthallens gård, der til anledningen er blevet omskabt til udendørsbiograf.

Sphere begynder med fundet af et 300 år gammelt rumfartøj på bunden af Stillehavet. Efter formlen kendt fra banebrydende sci-fi film som Alien (1979) og The Abyss (1989) bliver et eksperthold bestående af en marinebiolog, en matematiker, en astrofysiker, en psykolog og en kaptajn fra den amerikanske flåde samlet på en undervandsbase for at udforske det forladte rumskib. Og ligesom i de nævnte film er der underholdende og psykologisk urovækkende hybris-nemesis på dagsordenen, idet holdet stifter bekendtskab med titlens kugleformede sfære.

OBS: Medbring en tyk trøje og et tæppe til denne specielle udendørsudgave af filmklubben.

Til at introducere Sphere har vi derfor inviteret Karsten Wind Meyhoff, der sammen med Jacob Lillemose har skrevet MONDO POP og MONDO HEROS og senest Mondo Mythologica og Mondo Americana, der besynger populærkulturen som ”den mest betydningsskabende udtryksform i vores samtid” modsat finkulturens akademiske traditioner og slår et slag for popkulturens ilde sete elementer af pulp, exploitation, trash, kitsch og camp. Karsten Wind Meyhoff har desuden skrevet en Ph.D om Los Angeles og amerikansk kriminallitteratur. Han forsker i populærkulturelle fænomener og deres rolle og funktion i samfundet.

 • Introduktion ved Jacob Lillemose & Karsten Wind Meyhoff: 19:30-20:00
 • Sphere vises: 20:00–22:30

Filmklub:
I Kunsthal Aarhus vil vi lade samtidskunsten tale med filmkunsten. Vores 2020 filmserie er inspireret af vores aktuelle udstillinger og temaer og vi viser alt fra klassikere over populære blockbustere til eksperimenterende dokumentarer og indiefilm. Alle filmvisninger indledes med en veloplagt introduktion fra en kunstner, filmekspert eller filmskaber.

Kommende Filmklub arrangementer: 

Arrangør

Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingssted for samtidskunst i centrum af Aarhus.

Kunsthal Aarhus tilbyder en forskningsbaseret, deltagende, samarbejdende og tværfaglig platform for kunstneriske eksperimenter og kritisk engagement. Vi stræber efter at være en inkluderende, transparent, dynamisk og fleksibel institution, som støtter kulturdyrkelsen og værdsætter en mangeartet tilgang til kunst.

Åbningstider: 
Tirsdag:11.00-17.00
Onsdag:11.00-20.00
Torsdag-søndag:11.00-17.00
Mandag: Lukket

///

Kunsthal Aarhus is a contemporary art centre located at the centre of the city of Aarhus.

It provides a research based participatory, collaborative and transdisciplinary platform for artistic experimentation and critical engagement. Kunsthal Aarhus strives to be an inclusive, transparent, dynamic and flexible institution that fosters the culture of appreciation and values diversity of contributions.

Opening hours:
Tuesday 11–17
Wednesday 11–20
Thursday-Sunday: 11–20
Monday: Closed


  Lokation

  J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .