spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Filmvisning og samtale - 'Krigen der splittede min familie'

Afholdt event

Filmvisning og samtale - 'Krigen der splittede min familie'

Fra Gratis

Sted

Dato

15 nov 2023 kl. 19:00 - 21:30

Beskrivelse

I forbindelse med 80-års markeringen for jødeaktionen i oktober '43, viser Jødisk Informationscenter sammen med Benjamin Fischermann dokumentaren 'Krigen der splittede min familie'. Kom ind og deltag i en vigtig samtale om transgenerationelle traumer og se filmen.

'Smerte er Smerte rejser gennem familier, indtil nogen er klar til at føle den' ...er kernen i denne begivenhed, hvor Fischermann og Jødisk Informationscenter inviterer dig ind i et intimt rum, hvor vi tør udforske og forstå traumerne fra 2. verdenskrig.

'Krigen der splittede min familie' er en dokumentarfilm af Benjamin Fischermann, der belyser en to generationer gammel familiekonflikt i familien Fischermann. Hemmeligheder og smerte har forvandlet en engang tæt familie til fremmede for hinanden. Benjamin, barnebarnet, forsøger at afsløre sandheden bag familiens dybe brud og genoprette den forbindelse, der blev brudt for mange år siden.

Benjamins søgen begynder med en dybdegående undersøgelse af familiens historie og hans farfars baggrund. Han opdager, at hans farfar, en engang elsket yngste bror, brød med sine søskende efter en uforklarlig konflikt. Gennem gamle breve, dagbøger og bevarede minder afdækker Benjamin gradvist den hjerteskærende sandhed: 2. Verdenskrig og Hitlers regime kastede en skygge over familiens skæbne, og denne byrde splintrede båndene mellem søskende.

På sin rejse støder Benjamin på rørende historier om ofre, overlevelse og det traume, krigen skabte. Han ser, hvordan fortidens smerte har formet hans farfar og tvunget ham til at bryde båndene til sine søskende i forsøget på at beskytte dem.

Filmen fik sin premiere på DR og er siden blevet vist på alle de store skandinaviske tv-stationer, NRK og STV. Herudover vandt den Kravlingprisen i kategorien ’Journalistik.’

Aftenens program

Som led i undersøgelsen af hvordan traumer fra 2. verdenskrig ser ud i dag, vil Jødisk Informationscenter og Fischermann gerne invitere publikum til at dele deres egne historier. Vi starter derfor aftenen med en præsentation af Fischermann efterfulgt af en åben samtale om egne erfaringer blandt publikummer. JIC ønsker at optage denne samtale til udvikling af undervisningsmateriale i et forsøg på at aktualisere hændelserne under og følgevirkningerne efter Holocaust for unge skoleelever i dag.

Efter samtalen viser vi filmen, og vi vil samle op med spørgsmål og kommentarer til Benjamin Fischermann.

Praktisk

 • D. 15/11 kl. 19-21.30
 • Det er gratis at deltage i arrangementet men tilmelding kræves via link
 • Ønsker man ikke at give samtykke til at blive optaget, giv da venligst besked til arrangørerne ved ankomst.

Lokation

Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .