Filosofiske Saloner på Vesterbro

16 dec 2014 kl. 20:00 - 22:00

Dannebrogsgade 53, 1660 Kbh V


Filosofisk salon  - JULESPECIAL

I anledning af julen står vi i december klar med JULEport, JULEost, JULEjazz og endnu en lidt nørdet Filosofisk samtale. Med inspiration i 1920ernes Paris afholdes på Vesterbro endnu en sæson med Filosofiske Saloner. Du inviteres ind i et eksistensfilosofisk rum fyldt med oplæg og samtale, der tager udgangspunkt i eksistentiel tænkning. Vi begynder med et oplæg på en halv time af filosof Anders Fogh Jensen og sognepræst i Sct. Matt. kirke Birgitte Kragh Engholm. Kulissen er gamle klunkemøbler, dunkel velourlampebelysning, fransk baggrundsmusik, JULEtraktement og en lidt nørdet filosofisk samtale.

I anledning af julen skal salonen handle om TAKNEMMELIGHED, når vi åbner for efterårets fjerde Filosofiske Salon på Vesterbro den 16. dec. kl. 20-22 i Den Gamle Gethsemane Kirke, Dannebrogsgade 53, Vesterbro

Er livet betydningsfuldt eller meningsløst og skal vi være TAKNEMMELIGE over at ha´ fået det givet? Er TAKNEMMELIGHED og glæde enæggede tvillinger? Har Kant og Rousseau ret, når de siger, at TAKNEMMELIGHED er en pligt? Eller har Comte-Sponville ret, når han siger, at TAKNEMMELIGHED snarere er en dyd?  Og hvor meget fylder TAKNEMMELIGHEDEN her i JULEN?  Og i dit liv?

Billet

Salg lukket