Fistful of Dollars & friends present: Hank Williams 96th Birthday Concert.

17 sep 2019 kl. 20:00 - 22:00

Islands Brygge 18, 2300 København

Det københavnske roots-country band, Fistful of Dollars, tager en håndfuld venner med på scenen og fejrer den ikoniske Hank Williams, der på denne dag ville være blevet 96 år.

Hank Williams var en af de vigtigste amerikanske sangere og sangskrivere i det 20ende århundrede. Han var countrysanger, bevares, med hat og boots og det hele, men uden ham ville Elvis, Dylan, ja selv Rolling Stones have lydt markant anderledes.

I årene 1947-53 udgav han over 40 plader der stort set alle kom ind på top 10 på den amerikanske countryliste. Jambalaya, I’m So Lonesome I Could Cry, Move It On Over – listen af evergreens er lang, og hans sange er blevet fortolket igen og igen af alle fra Johnny Cash over Ray Charles til Volbeat.

Hank Williams var countrymusikkens første superstjerne og bliver stadig brugt som målestok for stort set alt i Nashville. Hvis du Googler ”Hank” sammen med ”country lyrics”, vil du se, hvordan sangskrivere de seneste 60 år har brugt hans navn i deres tekster for at signalere, at de har autencitet, ærlighed og styr på historien.

Hank Williams endte sit liv som 29-årig på bagsædet af sin lyseblå Cadillac bedøvet af sprut og piller for at dulme de rygsmerter, han havde lidt af hele livet.