FLYGT

24 aug 2018 kl. 19:00 - 21:30

Aktivitets- og Kulturhuset P4, Pottemagertoften 4, 8270 Højbjerg

»Flugt« er det sidste værk i Det Flydende Teaters musikdramatiske forestillingsrække om 2. Verdenskrig.

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de – to af danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona denne råkolde, våde og blæsende nat. Foruden de to arkitekter og deres koner er eneste medpassager en ung jødisk ingeniør og kaproer – Herbert Marcus – der trækker det hårdeste læs med at ro selskabet over Øresund.

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama, hvor bølgerne i bogstaveligste forstand går højt. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

Billet fuldpris

Salg lukket

Pensionist-billet

Salg lukket

Børnebillet (op til 12 år)

Salg lukket