Foredrag: Bente Scavenius – Danmarksbilleder

06 nov 2019 kl. 17:30 - 18:30

SMK – Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København

Bliv klogere på mødet mellem kunst og natur! I anledning af efterårets store udstilling Dansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer inviterer vi til foredrag med kunsthistoriker Bente Scavenius. 

Med afsæt i bogen Danmarksbilleder, skrevet i samarbejde med litteraturkritiker Bo Tao Michaëlis, dykker Bente Scavenius ned i udvalgte værker, som du kan opleve i udstilling Dansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer. Gennem kunsten giver hun nye perspektiver på dannelsen af de billeder af Danmark og det danske landskab, som vi stadig dyrker i dag – mere end 150 år efter guldalderen.

Godt at vide
Arrangementet er gratis med SMK Årskort, men kræver gratis særbillet. Har du 1+1 årskort skal din +1 købe en ledsagerbillet til 50 kr. 

Arrangementet er en del af SMK Onsdag

Om SMK Onsdag
Hver onsdag holder vi åbent til kl. 20. Du kan tage med på en art talk og opleve SMK’s udstillinger om aftenen. Og så byder vi altid på en særlig overraskelse i form af eksempelvis koncertomvisninger, ballet og workshops.

Om udstillingen 
Ud af krig, brand og statsbankerot voksede en af de mest elskede perioder i dansk malerkunst. Med efterårets store udstilling fortæller vi historien om, hvordan en af de mest kreative perioder i dansk kunst- og kulturliv kunne opstå. Og hvordan guldalderens kunstnere skabte de billeder af Danmark og det danske landskab, som vi har kendt og dyrket lige siden.

Oplev værker af blandt andre Christen Købke, C.W. Eckersberg og Elisabeth Jerichau-Baumann, når vi viser den største udstilling om guldalderen i Danmark nogensinde!

Flere oplevelser?
I anledning af efterårets store hovedudstilling Dansk Guldalder – Verdenskunst mellem to katastrofer inviterer vi til omvisninger, koncerter og meget mere. Se hele programmet


Foto: Tina Agnew

Bikubenfonden støtter eksperimenterende formidling