Foredrag: De digitale børn – dine, mine og vores

25 okt 2018 kl. 16:30 - 18:00

ENIGMA - museum for post, tele & kommunikation, Øster Allé 1, 2100 København

OM FOREDRAGET

Teknologien har væltet ind over os i årtier, og med den alt det gode og det dårlige, som et digitalt, globalt samfund bringer.

Det har efterladt mange voksne i kølvandet, men det er vigtigt at komme ind i kampen. Uanset, om det er på hjemmefronten, i institutionerne eller skolerne. Ellers lærer børnene aldrig at begå sig.

For det er vigtigt, at vores børn lærer at begå sig i den digitale verden. Det er ikke noget, de lærer af sig selv. De lærer heller ikke trafikreglerne og farerne i trafikken ved bare at blive sendt ud på gaden uden hjælp og støtte.

Og lærer børnene ikke at begå sig på nettet og den digitale verden, er der en fare for, at de aldrig vil forstå samfundet. De vil være lette ofre. De vil ikke længere være en skabende del af samfundet, men vil i stedet blot se passivt til. Vi risikerer at stå med en masse børn, der som voksne ikke forstår, hvordan verden virker.

I dette foredrag gennemgås, hvordan den digitale verden har udviklet sig de senere år og der gives bud på, hvordan det påvirker samfundet og børnene. Ydermere aflives en lang række myter om børn og digitale medier, inden det slutter med 11 råd til, hvad man kan gøre, når man skal klæde børnene (og sig selv) på til en fornuftig digital dagligdag.


ANDRE SIGER

Eva er en ildsjæl, der brænder for sin mission og har en indlevende, sjov og inspirerende tilgang til tingene.
Jette Nøhr
, DI

Eva er en passioneret og vidende ildsjæl og oplægsholder, der med levende eksempler og humor får engageret sit publikum.
Camilla Mehlsen, forfatter af bl.a. Teknologiens testpiloter og mor til to

Eva taler lige ud af posen og ind i hjertet med relevante historier fra det virkelige liv, tilpasset tilhørerne.
Kristina Velser
, Leder Gladsaxe Pædagogiske Videnscenter


INFORMATION

Mød Eva Fog, stifter og forkvinde for teknologiforeningen DigiPippi og ekspert i børns brug af digitale medier.

Oplever du, at det med børn, medier og teknologi er svært at forstå? Forstår du heller ikke, hvad det er for en verden, børnene møder ude på nettet? Synes du også det er svært at sætte rammer på en fornuftig måde for de digitale børn?

Så er du ikke alene.

Eva klæder os på til at klæde dine, mine og vores børn (og os selv) på til livet i den digitale verden.

Vi serverer kaffe, te og kage.

Foredraget koster 150 kr. pr. person.

De der har lyst til at blive og fortsætte snakken over lidt lækker mad (125kr. pr. næse) kan booke et bord på kantina@enigma.dk eller telefon 3341 0920. (skal bestilles på forhånd)

Billet

Salg lukket