Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Foredrag: De døde børns gravhøj - en 4000 år gammel tragedie syd for Roskilde

Afholdt event

Foredrag: De døde børns gravhøj - en 4000 år gammel tragedie syd for Roskilde

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

26 sep 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Kom og hør arkæolog Katrine Ipsen Kjær fortælle om den arkæologiske udgravning ved Lykkegård i den sydlige del af Roskilde, hvordan gravhøjen blev fundet, om selve udgravningen og om, hvad de døde børn kan fortælle om datidens Roskilde for 4000 år siden. Men hvem var børnene? Hvor kom de fra? Og hvorfor døde de?

I det forhistoriske Danmark var børnedødeligheden afsindig høj. Farer som sult, sygdom og ulykker truede konstant. Alligevel finder vi kun ganske få af de døde børn under vores arkæologiske udgravninger. Derfor var det et ekstremt sjældent fund ROMUs arkæologer gjorde, da en gravhøj blev udgravet, hvor kun børn var begravet. Gravhøjen blev fundet forud for grusgravning ved Lykkegård, og den var på ingen måde synlig i landskabet.

Børnene i højen var blevet begravet for ca. 4000 år siden, i den sidste del af bondestenalderen, i det der kaldes senneolitikum eller dolktid. Flere af børnene lå i den samme hellekiste, som skik og brug var på denne tid og et enkelt barn havde fået en flot flintdolk med sig i graven. Endnu et barn var begravet i gravhøjen, men dette barn havde fået sin helt egen grav og havde også fået nogle flere genstande med sig i graven.

Dørene åbnes kl. 18, så der er mulighed for at se spotudstillingen De døde børns gravhøj inden foredraget.

Tid og sted

26. september 2023, 19:00-21:00.

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/ (Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget)

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .