Foredrag: Dyrenes kunsthistorie

17 mar 2020 kl. 17:00 - 18:30

Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå

Hans Scherfigs sælsomme dyreunivers lægger sig i forlængelse af en lang kunsthistorisk tradition for at skildre dyr; fra antikkens mytologiske bæster og middelalderens bibelske dyreornamentik til nuttede portrætter af menneskets pelsede venner. Kunsthistoriker Amalie Grubb Martinussen går på opdagelse i dyremotivets mange udformninger og betydninger gennem den europæiske kunsthistorie. Med perspektiveringer til både særudstillingen og Malerisamlingens dyrebilleder, vil foredraget gennem skildringer af virkelige dyr, fantasidyr, hybriddyr, domesticerede dyr og vilde dyr undersøge de skiftende forestillinger om dyr – og deres relation til mennesket – som kommer til udtryk gennem flere århundreders kunsthistorie.

Pris 100 kr. Halv pris for årskortholdere.
Er du årskortholder til Nivaagaards Malerisamling: køb billetten til 50 kr. Medbring din billet og årskort til fremvisning på museet. 

Cafeen serverer aftenens ret efter foredraget.
Bordbestilling nødvendig: cafe@nivaagaard.dk, tlf. 53 85 10 17 eller benyt tilbud beskrevet nedenfor:

Billetto særtilbud: Hvis du booker og betaler aftenens ret via Billetto, får du kaffe og dessert oveni.

Prisen for en almindelig billet til foredraget er 100 kr. For fuld pakke med foredrag, aftenens ret, kaffe og kage 225 kr.
Prisen for en årskortholder billet til foredraget er 50 kr. For fuld pakke med foredrag, aftenens ret, kaffe og kage 175 kr.