Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Foredrag: Han er Odins mand

Afholdt event

Foredrag: Han er Odins mand

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

07 sep 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Foto: Vejlemuseerne, Wikimedia Commons

Lejre Museum og Lejre Museumsforening inviterer til foredrag om verdens ældste benævnelse af Odin!

En af Danmarkshistoriens hidtil største, rigeste og flotteste guldskatte blev fundet ved Vindelev nær Jelling for få år siden. Det enorme fund på knap 1 kg. guld består bl.a. af adskillige brakteater (tynde, runde guldplader) på størrelse med underkopper. På en af brakteaterne har sprogforskere for nyligt gjort en helt spektakulær opdagelse.

Her har de nemlig opdaget verdens ældste indskrift med navnet på den nordiske mytologis gud, Odin. Det indgår i sætningen ”Han er Odins mand” og henviser til brakteatens portræt af en ukendt konge eller stormand. Det betyder, at guderne, som vi kender fra nordisk mytologi, allerede var kendt i begyndelsen af 400-tallet, hvilket er 150 år tidligere end hidtil påvist.

Sprogforsker Krister Vasshus, som var med til at gøre den vilde opdagelse, vil til aftenens foredrag fortælle om indskriften, og hvad den betyder for vores forståelse af Odin, nordisk mytologi og jernalderen i Danmark.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .