spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Foredrag: Her blev Danmark født! Sorte Muld, Bornholm

Afholdt event

Foredrag: Her blev Danmark født! Sorte Muld, Bornholm

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

20 aug 2019 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Sorte Muld er navnet på en boplads fra jernalderen nær Svaneke på Bornholm. Et stort og rigt bosættelseskompleks på minimum 1 kvadratkilometer. På den store centrale del af bosættelseskomplekset er der ved udgravninger i 1986-87 og ved efterfølgende rekognosceringer fremkommet mere end 2700 små guldblikfigurer (“guldgubber”). En stor mængde andre høj-status fund vidner om, at bosættelsen gennem mange hundrede år var et vigtigt centrum i Østersøen – sikkert sæde for høvdinge/fyrster med fjerne udlandsforbindelser. Især guldgubbernes billedverden antyder, at Sorte Muld samtidig var et vigtigt centrum for den førkristne kult. Ved nye udgravninger, påbegyndt i 2019, med bl.a. brug af geofysiske metoder, er allerede gjort iagttagelser, der har betydning for tolkningen af den spændende lokalitet.

Aftenens foredragsholder er Margrethe Watt, arkæolog, adjungeret seniorforsker og tidligere museumsinspektør ved Bornholms Museum. Watt har forestået de fleste af udgravningerne på Sorte Muld og fundet af de mange tusind guldgubber, hvortil en stor faglig publikation er nært forestående.

Om foredragsrækken "Her blev Danmark født!"
“Historien om kongeriget Danmark begynder her i Lejre”. Sådan står der, når du træder ind i udstillingen ‘Sagnkongernes Lejre’ på Lejre Museum. Med fund som Danmarks største kongehal og den spektakulære Odin-figur fra vikingetid har Lejre for alvor meldt sig ind i danmarkshistorien som Danmarks vugge. Flere steder i Danmark (og tidligere danske besiddelser) byder sig dog frem som dansk arnested. Med foredragsrækken ‘HER BLEV DANMARK FØDT!’ inviterer Lejre Museum kolleger fra konkurrerende lokaliteter indenfor og giver dem mulighed for at kaste lys over deres område, unikke fund og historie.

Foredraget udbydes i samarbejde med Lejre Museumsforening og er en del af rækken ‘HER BLEV DANMARK FØDT!’, der løber på Lejre Museum fra sommeren 2019 til sommeren 2020. Følg med på lejremuseum.dk eller på facebook.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .