Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Foredrag: Kongen er død. Længe leve dronningen

Afholdt event

Foredrag: Kongen er død. Længe leve dronningen

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

10 jan 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Kom til foredrag med museumsinspektør Laura Maria Schütze, der fortæller om de foreløbige resultater af ROMUs og Roskilde Domkirkes indsamling af personlige beretninger om Frederik 9.s begravelse i anledningen af 50-året for begravelsen i januar 2022.

”Som jeg husker det, kulminerede stemningen, da kortegen nærmede sig Domkirken og Domkirkens klokker tonede helt specielt ud over den sørgende by” sådan fortæller en borger om oplevelsen af at overvære Frederik 9.s sørgeoptog i Roskilde d. 24. januar 1972.

I Danmark har vi en lang tradition for at begrave vores konger og dronninger i Roskilde Domkirke og Frederik 9. er den seneste regent, som blev stedet til hvile i domkirken. Det var en kæmpe begivenhed med en begravelsesprocession gennem Københavns og Roskildes gader, hvor tusindvis af mennesker stod opstillet, der var internationale gæster og for første gang blev en kongelig begravelse transmitteret live på TV i Danmark. Begravelsen er en begivenhed, som rigtig mange danskere stadig kan huske, og derfor indsamlede ROMU og Roskilde Domkirke personlige beretninger om begravelsen i januar 2022.

Til foredraget vil museumsinspektør Laura Maria Schütze fortælle om de foreløbige resultater af indsamlingen og sætte Frederik 9.s begravelse i perspektiv til både den kongelige begravelsestradition, vi har i Roskilde Domkirke, og som findes i udlandet.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .