spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Foredrag m. Thomas Bertelsen - Verdensarvsdag

Afholdt event

Foredrag m. Thomas Bertelsen - Verdensarvsdag

Fra DKK 85,00

Sted

Dato

01 okt 2021 kl. 16:00 - 17:30

Beskrivelse

Er Roskilde Domkirke bygget efter franske forbilleder – eller er inspirationen snarere hentet i Tyskland?

Hør arkæolog og arkitekturhistoriker Thomas Bertelsen fortælle om, hvordan de nyeste undersøgelser af kirkens bygningshistorie viser, at inspirationen til den sjællandske stiftskirke i højere grad er at finde i Rhinlandet, hvor fransk gotik og tyske håndværkstraditioner smeltede sammen til helt nye former.


Roskilde domkirke er en af de største kirker, der blev bygget i Danmarks middelalder. Den har siden påbegyndelsen i 1200-tallet markeret sig i både byen og bygningskulturen. Siden midten af 1800-tallet har kulturhistorikere været optaget af den store teglkirke, hvis unggotiske arkitektur længe blev tillagt franske forbilleder. I de seneste studier synes inspirationen til den sjællandske stiftskirke dog snarere at skulle søges i Rhinlandet, hvor fransk gotisk og tyske håndværkstraditioner smeltede sammen til helt nye former. Hør arkæolog og arkitekturhistoriker Thomas Bertelsen fortælle om de nyeste undersøgelser af kirkens bygningshistorie på verdensarvsdagen.


TID, PRIS OG STED:

1. oktober kl. 16-17.30

85 kr. 

Billetter købes via billetto.dk

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .