Foredrag med Charlotte Rørth

15 nov 2018 kl. 19:30 - 22:00

Saralystkirken, Kirke- og Kulturcenter, Saralyst Alle 140, 8270 Højbjerg

Hvad stiller man op, når man møder Jesus?

Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bokstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag i hendes verden, der gjorde det umuligt for hende at fortsætte, som om intet var sket - og som tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. I bogen ”Jeg mødte Jesus” opsøger hun forskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituelle vejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende. Den er en personlig, eksistentiel beretning om tro og om tabu i et Danmark, hvor religiøse oplevelser og erfaringer er noget af det allermest private - noget man holder for sig selv, hvis man vil undgå at blive betragtet som enten uligevægtig eller småskør.

Charlotte Rørth er journalist på Nordjyske, hvor hun skriver om kultur, køn, samfundstendenser og tro. "Jeg mødte Jesus" er hendes debut som forfatter. Den røg straks til tops på bestsellerlisterne og er på vej til udgivelse i flere lande. Hun har i 2017 skrevet opfølgeren: ”Vi mødte Jesus - og hvad kommer det andre ved”. Den nye bog inddrager beretninger fra 75 personer der har haft lignende.

- Vi er mange, der har mødt Jesus, mærket en hånd eller talt med en engel. Mange advarede mig om, at jeg ville blive latterliggjort, hvis jeg fortalte om mit møde med Jesus. Men det er gået lige modsat. Det er som om, folk trænger til et fællesskab, hvor de trygt kan tale om det guddommelige; det, der er så svært at finde ord for.”

Sådan siger Charlotte Rørth, der efter en overvældende – også international – succes med bogen ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende”, i oktober 2017 udgav bogen ”Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved” med bidrag fra ikke alene flere end 75, der har haft oplevelser, men også fra dem, der forsker i dem.

Billet; Foredrag med Charlotte Rørth

Salg lukket