Foredrag med Hestetandlæge Henrik W. Bruun

25 mar 2020 kl. 19:00 - 21:45

Akacietorvet 3, 3520 Farum

Så inviteres der til spændende foredrag med dyrlæge og hestetandlæge Henrik Walsøe Bruun.

Denne aften handler det om hestens tænder og tandsygdomme.

Henrik vil indledningsvis gennemgå de relevante anatomiske forhold på hestens kranium, herunder relevante nerveforløb og også selve mundhulens anatomi samt tændernes unikke opbygning og funktion – alt sammen fakta der er fundamentet for at forstå resten af foredraget, der rummer gennemgang af sygdomme og typiske tilstande som heste rammes af gennem livet

Foredraget foregår på et let forståeligt sprog, og med fokus på sygdomstilstande og symptomer som hesteejeren selv kan være opmærksom på i det daglige. Alt det faglige er bundet op på Henriks mangeårige erfaring som kirurg og praktiske virke som selvstændig specialist på området siden 2001. Foredraget sætter hesteejeren i stand til at sortere anekdoter og “heresay” fra facts og erfaringsbaseret virkelighed – der er mange billeder fra hverdagen i felten og der bliver udleveret handouts med de vigtigst slides, så man ikke behøver at tage noter undervejs.

Siden Henrik blev færdig som dyrlæge har hestens unikke tænder haft hans store interesse. Hans mange års erfaring fra hestehospitaler og efteruddannelse indenfor bl.a. hestens tandbehandling og kirurgi, samt indgående kendskab til udviklingen i USA og England har bevirket, at han har valgt udelukkende at tilbyde service som hestetandlæge.

Henrik W Bruun er uddannet dyrlæge fra den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, januar 1994.
Han startede som assisterende dyrlæge på Nørlund Hestehospital og blev 1. januar 1995 ansat på KVL, Hospital for Store Husdyr, Stordyrskirurgi.
Den 1. april 2004 besluttede han sig for at blive selvstændig udelukkende inden for hestens tandbehandling og tandpleje.
Han har 10 års efteruddannelse og erfaring indenfor almen- og specialkirurgi på hest. Han har i mange år været vagthavende kirurg og har stor undervisningserfaring.