Foredrag med Ulla Dyrløv

14 nov 2019 kl. 19:00 - 21:00

Haslev Privatskole, Kantinen, Jens Chr. Skous Vej 3, 4690 Haslev

Foredrag med Ulla Dyrløv:


Om at tage ansvar for sit barns skærmliv

Som forældre kan man nemt blive usikker på retten til at bestemme over sine børn. Men børn har brug for, at forældrene tager styringen. Den voksne har erfaring og overblik og det fulde ansvar for at styre og navigere.

Jeg fortæller meget praksis nært om barnets hjerne og betydningen af de eksekutive funktioner og arbejds hukommelsen for et barn i krise eller med en diagnose. Du vil blive klædt på til bedre at forstå barnet, og få konkrete ”redskaber” du kan tage i brug allerede dagen efter.

Det kræver tid og tillid at lære sine børn at navigere i den digitale verden. Jeg vil under foredraget især komme omkring, hvad skærme gør ved barnets trivsel og udvikling og, hvad det kan betyde for barnet med den manglende tid til nærvær og samvær med de voksne mennesker der er omkring barnet.

Det er vigtigt at få gjort det meget klart, at børn har brug for at forældrene tager styringen, men samtidig er gode til at lytte og navigere for barnet. Jeg taler ikke for kæft trit og retning – men styr lyt og naviger.

Den voksne og barnet er ikke jævnbyrdige men skal være ligeværdige. Den voksne har en erfaring og et overblik der giver dem det fulde ansvar for at styre og navigere, men barnet er et menneske og er lige så meget værd som en voksen.

Jeg hedder Ulla Dyrløv og driver til daglig Familie-psykologisk Praksis og er også kendt fra tv-programmerne Ingen styr på ungerne og Aldrig for sent. Forfatter til blandt andre bogen ”Pilot for dit barn” og ”Få styr på dit barns digitale verden”. Jeg fortæller hvordan man i praksis styrer, lytter og navigerer for sine børn.