spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

FOREDRAG: ODIN OG KVINDEN FRA BOESLUNDE – PARALLELLER OG MODSÆTNINGER I MATERIALER, MULIGHEDER OG MENINGER

Afholdt event

FOREDRAG: ODIN OG KVINDEN FRA BOESLUNDE – PARALLELLER OG MODSÆTNINGER I MATERIALER, MULIGHEDER OG MENINGER

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

03 maj 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse



FOREDRAG: ODIN OG KVINDEN FRA BOESLUNDE – PARALLELLER OG MODSÆTNINGER I MATERIALER, MULIGHEDER OG MENINGER

Lejre Museum inviterer til foredrag med ph.d. Trine Borake, om jernalderen og vikingetidens samfundsforhold på Sjælland, de interessante fund fra Boeslunde syd for Slagelse og en helt særlig sølvfigur der dukkede op i 2020.

I årevis har udgravningerne af kongehalskomplekset i Lejre givet os et unikt indblik i et af jernalderen og vikingetidens mest omfattende magtcentre. Mange af de rige genstande og fund fra udgravningerne kan i dag opleves på Lejre Museum, hvor de kaster lys på 500 års magt og fortæller historien om kongerigets vugge.  Men hvordan har resten af landskabet på Sjælland set ud i Lejres samtid?

Er det en fortælling om kongemagt og dynastier, eller skal vi prøve at se fortidens Sjælland fra et helt andet perspektiv?

Kan vi udfordre vores forestilling om, hvad samfund og magt har været på Sjælland i jernalderen og vikingetiden?

Hvis vi vil blive klogere på Lejre og de funktioner og aktiviteter, der har udspillet sig ved de enorme haller og bebyggelser, kan det gavne at kigge på andre lignende samtidige lokaliteter og deres genstandsmateriale.

Fra Boeslunde syd for Slagelse kommer en række usædvanlige fund fra samme periode, der sætter fundene fra Lejre i et spændende perspektiv.

Især en meget speciel lille kvindefigur der blev fundet i 2020 har vakt opsigt. Dens udformning, materiale og størrelse har nemlig flere paralleller med den enestående Odin-figur der blev fundet i Lejre i 2009.

I foredraget vil arkæolog og ph.d. Trine Louise Borake fortælle om undersøgelserne fra Boeslunde og andre lokaliteter på Vestsjælland og diskutere paralleller og modsætninger.

Trine Louise Borake er forhistorisk arkæolog og ansat på Museum Vestsjælland. I hendes ph.d. No man is an island - Anarchism and social complexity in Western Zealand 550-1350 analysere hun en række landlige detektorpladser for at få et mere sammenhængende billede af samfundsorganisationen i yngre jernalder og tidlig middelalder. De rurale pladser og deres rolle i samfundsorganisationen står centralt i hendes forskning, der også kredser omkring middelalderens landsbyer.


TID, PRIS OG STED:

3. Maj kl. 19-21

75 kr

Billetter købes via billetto.dk

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .