spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Foredrag på Lejre Museum: Hvem var... de døde?

Afholdt event

Foredrag på Lejre Museum: Hvem var... de døde?

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

30 mar 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Lejre Museum inviterer til foredrag om gravskikke i jernalder og vikingetid.

En kort gåtur øst for Lejre Museum står en næsten 100 meter lang skibsformet stensætning fra 900-tallet. Arkæologiske undersøgelser har vist, at skibssætningen er en del af et større begravelsesmonument, og der er fundet ikke mindre end 55 grave fra vikingetiden i området. Hvad kan gravanlæg som Gl. Lejres skibssætning fortælle os om datidens menneskers forhold til døden? Hvilken rolle spillede døden i livet hos de mennesker, der levede her for mere end 1000 år siden? Det vil vi forsøge at nærme os svaret på til aftenens foredrag.

Aftenens foredragsholdere vil fortælle om jernalderen og vikingetidens gravanlæg og fremlægge tolkninger af det symbolske i gravlæggelsernes indhold og udformning. Gravlæggelserne sættes således i perspektiv i forhold til det omgivende, levende samfund og vi vil dykke ned i, hvordan samtidens gravskikke kan belyse forestillinger der herskede i samfundet om menneskets skæbne hinsides livets afslutning.

Julie Nielsen er arkæolog og museumsinspektør ved ROMU. Jens Ulriksen er Ph.d. i forhistorisk arkæologi og forskningsleder ved Museum Sydøstdanmark.

Foredraget er en del af rækken ”Hvem var…”, der løber på Lejre Museum i foråret 2023.Om foredragsrækken:

Arkæologiske fund som Danmarks største kongehal og den spektakulære Odin-figur vidner om, at Lejre var et storslået magtcenter i jernalder og vikingetid. Når vi taler om Lejre, handler det som regel om dynastier, sagnkonger, kongehaller, pragtfund og magt. Nu vil vi rette opmærksomheden mod menneskene i Lejres storhedstid. Hvem var de, der levede, spiste, troede, kæmpede og døde i den tid, vi kalder yngre jernalder og vikingetid? Med foredragsrækken ”Hvem var…” inviterer Lejre Museum en række eksperter fra hele landet til at fortælle om, hvordan vi, ved at undersøge arkæologiske fund og skriftlige kilder, kan få indsigt i, hvem vikingerne var, hvordan de levede og forstod verden omkring sig.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .