Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Indlæser.....

 
 

Populære events

Foredrag: Rigsretten er sat! Om Rigsrettens historie

Afholdt event

Foredrag: Rigsretten er sat! Om Rigsrettens historie

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

19 apr 2022 kl. 19:30 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

ROSKILDE MUSEUMSFORENING
Foredrag: Rigsretten er sat! Om Rigsrettens historie

Hvem består Rigsretten af? Hvordan arbejder Rigsretten? Og hvad kan udledes af de seks rigsretssager, der har været ført siden 1849? Kom og hør højesteretsdommer Jens Peter Christensen, der var dommer i rigsretssagen mod Inger Støjberg, fortælle om Rigsrettens historie.

Siden den første grundlov i 1849 har der kun været ført seks rigsretssager. Tre i anden halvdel af 1800-tallet, to i 1900- tallet og en i 2021, hvor fhv. integrationsminister, Inger Støjberg, blev tiltalt og dømt for at overtræde Ministeransvarsloven. Det er Folketinget, der beslutter, om der skal anlægges en rigsretssag mod en minister eller en tidligere minister.

Jens Peter Christensen er Dr.jur. og professor i offentlig ret fra 1998-2011. I 2006 blev Jens Peter Christensen højesteretsdommer, og han har beklædt en række udvalgs- og formandsposter i offentligt regi. Han har skrevet en række bøger om statsret og offentlig forvaltning, senest om ’Ministre og embedsmænd’ udgivet i år.


TID, PRIS OG STED:

19. april kl. 19:30-21:30

100 kr.  (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Dørene til arrangementet åbner kl. 19:00

Foredraget er gratis for medlemmer af Roskilde Museumsforening. Læs mere her:  roskildemuseum.dk/museumsforening/ Tilmelding nødvendig på 46316500

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Roskilde Museum Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .