Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Foredrag: Skjoldunger og Ynglinger

Afholdt event

Foredrag: Skjoldunger og Ynglinger

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

21 sep 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Foto: Cyberjunkie, Wikimedia Commons

Lejre Museum og Lejre Museumsforening inviterer til foredrag med Tom Christensen om de sagnomspundne kongesæder i Lejre på Sjælland og Uppsala i Sverige.

To steder i Norden er kendt for historier om mytiske herskerslægter, Gl. Uppsala i Sverige og Lejre i Danmark. Fortællingerne om hhv. Ynglinge- og Skjoldungeslægten er nedskrevet i middelalderen (1200-1400), men har langt ældre rødder i yngre jernalder og vikingetid (500-1000). Denne krønike- og sagalitteratur har gennem de seneste årtier fået følgeskab af overraskende resultater fra arkæologiske udgravninger med blandt andet store halbygninger og rige fund.

Til aftenens foredrag vil Tom Christensen fortælle om forskningsprojektet Viking Dynasties, der har fokus på sammenhængen mellem kongesæderne i Lejre og Uppsala. Er der historisk hold i beretningerne om disse nordiske heltekonger? Hvad er forskellene, hvad forener de to lokaliteter, og hvordan adskiller de sig fra andre samtidige bebyggelser?

Aftenens foredragsholder er arkæolog og projektleder ved Nationalmuseet Tom Christensen, tidligere museumsinspektør ved Lejre Museum i 36 år og forfatter til bogen ”Lejre bag myten – De arkæologiske udgravninger”. Christensen stod bl.a. bag udgravningerne af kongehalsområdet vest for Lejre Museum.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .