Foredrag: The Everest Marathon

28 apr 2014 kl. 19:00 - 21:00

Koldingegnens Idrætsefterskole, Drejensvej 100, 6000 Kolding

I 2013 fik jeg den unikke mulighed at deltage i verdens højestbeliggende maraton: The Everest Marathon. Forberedelserne til løbet krævede stram planlægning, selvdisciplin, vilje, mental styrke, udholdenhed samt en sund balance mellem krop og sjæl. En spontan planlagt tur til Nepal samt deltagelse i et af verdens hårdeste maratons blev en rejse for livet og den absolut bedste investering i mit liv.

Foredraget indeholder mange billeder og videoer, som giver et indblik i Nepals overvældende natur samt beretninger fra mine mange timers træning i hovedstaden Kathmandu, det varme adventureparadis Pokhara, “Verdens tag” Tibet og særligt fra højderne i Himalayaområdet. Jeg beskriver min træning på godt og ondt - bl.a. problemer med achillessenen efter 3 ugers ophold, højdesyge i Tibet, diarré/opkast kun 3 dage før start samt udmattende træningspas i bjergene. Slutteligt vil jeg give en løbsberetning fra The Everest Marathon.

Mit budskab til andre kan kortes ned til klicheen om, at man kan hvad man vil, og at man nogle gange skal springe ud i det ukendte og spørge sig selv: Hvad er det værste, der kan ske? Det lå ikke i kortene, at jeg skulle blive nr. 2 udenlandske kvinde og nr. 4 over all i dette ekstremløb, men jeg tog en beslutning om at gå efter målet, og den positive, personlige udvikling jeg har gennemgået, har været uvurderlig.

Jeg arbejder til daglig på efterskolen BGI Akademiet, er uddannet lærer og har en bachelorgrad i informationsvidenskab med idræt fra Syddansk og Københavns Universitet. Som ovenstående sikkert vidner om, bruger jeg en del tid på løb og supplerer min træning i Kolding Bokseklub samt i skoven på mountainbike. Jeg elsker at udfordre mig selv, og jeg var ikke et sekund i tvivl, da jeg fik tilbuddet om deltagelse i The Everest Marathon.

I pausen vil Koldingegnens Idrætsefterskole være vært for en lille forfriskning.

Billet

Salg lukket