Foredragsaften for pårørende

Ordrupvej 55, 2920 Charlottenlund
04 maj 2020 kl. 17:00 - 19:00
Billetter Gratis
Billetter Gratis
Velkommen til en ærlig, inspirerende og visuel pårørendeaften med SULT-akademiet og kunstner Per Hillo
Når et menneske rammes af en spiseforstyrrelse, så påvirker det hele familien. At være pårørende er ofte forbundet svære følelser som sorg, frygt, vrede, skyld og et savn efter det, som var engang. Måske oplever du tvivl og føler, at du er alene med de svære følelser.

Med denne aften ønsker vi at klæde dig som pårørende bedre på til at kunne tackle hverdagen med spiseforstyrrelse i hjemmet. Du vil få mulighed for at mødes med andre pårørende og møde ærlige fortællinger fra pårørende og en tidligere ramt.

Til foredraget kommer du helt tæt på kunstneren Per Hillo, som selv har oplevet at være far til en datter med en spiseforstyrrelse. Her vil han åbent og ærligt dele sin egen historie med fokus på rollen som pårørende.
Mød også Emilie, som har været ramt af anoreksi, men som fandt vejen ud af sin spiseforstyrrelse. Hun vil give et vigtigt indblik i en sygdom, som for mange kan være svær at forstå.

Program:
17:00 – 17: 15 Velkomst v. Dorte Nielsen, daglig leder af SULT-akademiet.
17:15 – 17: 45 Min vej ud af anoreksien v. Emilie, tidligere ramt
17: 45 – 18: 15 At være forældre til et barn med spiseforstyrrelse v. Per Hillo, pårørende
18: 15 – 19:00 At forstå, møde og hjælpe mennesker med en spiseforstyrrelse v. Dorte Nielsen

Efter oplægget vil der være mulighed for at gå på opdagelse i Per Hillos galleri, hvor hans kunst emmer af kærlighed, romantik og varme farver. Per Hillo begyndte at male under sit eget møde med psykiatrien. Han maler med hjertet og ønsker at være med til at nedbryde tabuer om psykisk sygdom.

Profile picture
SULT-akademiet

SULT-akademiet er en nyetableret forening, som er stiftet med det formål at forbedre hjælpen til de mennesker, som er i berøring med spiseforstyrrelser.

Vi er en del af et nordisk samarbejde, og foreningen er sammensat af danske og norske fagfolk. Sammen med Villa Sult – Institutt for spiseforstyrrelser i Oslo udvikler vi specialuddannelser og initiativer, der skal give fagpersoner og pårørende viden og værktøjer til anvendelse i arbejdet med spiseforstyrrelser.

Vi tilbyder høj kompetence og lave tærskler for, hvornår pårørende, kommuner og fagpersoner kan få sparring og uddannelse.

Et særligt fokus på de pårørende

I SULT-akademiet ved vi, at det er en vanskelig opgave at være pårørende til et menneske med en spiseforstyrrelse. Følelser som magtesløshed, vrede og sorg kan omslutte en, og mange forældre fortæller, at de oplever at skulle være behandlere for deres eget barn.

Hjælpen til de pårørende er et vigtigt fokusområde for os, fordi vi ved, at når de pårørende får den rette støtte og vejledning, så bliver barnet eller den unge med spiseforstyrrelse også hurtigere rask.

Derfor tilbyder vi løbende nye pårørendegrupper for både forældre, børn og søskende.

Event aflyst

Foredragsaften for pårørende

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke