Spring til hovedindhold

Foredragsrække med Thomas Aastrup Rømer: Hvorfor har vi skoler?

Få billetter tilbage

Foredragsrække med Thomas Aastrup Rømer: Hvorfor har vi skoler?

Fra DKK 195,00

Sted

Dato

25 sep 2024 kl. 19:00 - 09 okt 2024 kl. 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

I Danmark bryster vi os af vores høje uddannelsesniveau. Samtidig går der ikke en dag, uden at vi hører om skolens problemer. Skolen er altid i et politisk stormvejr. Alt efter hvem man spørger, er det hele lærernes, forældrenes eller elevernes skyld. Men måske handler det også om, at vi har glemt, hvad dannelse handler om?

I denne serie af foredrag sætter en af landets største kapaciteter inden for uddannelse og pædagogik, Thomas Aastrup Rømer, fokus på skolen, dens idéer, rødder, nutid og fremtid.

Onsdag d. 25/9: Hvorfor har vi en skole?
I Danmark fik vi almen skolegang i 1814, og allerede fra begyndelsen gjorde man sig tanker om skolen. Tankerne samlede man i en formålsparagraf, som skolen har haft lige siden. I dette foredrag dykker vi ned i selve formålet med at holde skole og ser på, hvordan paragraffens ord slynger sig omkring de forskellige tiders begivenheder og idéer.

Mandag d. 7/10: Harmoniske, lykkelige og gode mennesker
De to verdenskrige 1914-1918 og 1939-1945 satte ramme for store debatter og en spændende pædagogisk udvikling. I 1960’erne blev det skolens opgave at skabe ”gode mennesker”. I dette foredrag skal det handle om de store skolepolitiske begivenheder fra omkring 1900 til 1990.

Onsdag d. 9/10: Hvordan læring ødelagde undervisning
Meget er forandret i dagens pædagogiske debat. I dag dominerer idealer om ”læring” og ”evaluering”. Det har rødder i debatter fra 1990’erne og frem til den store skolereform i 2013. Hvor skal skolen hen i fremtiden, og har (folke)skolen overhovedet en fremtid?

Arrangementet er arrangeret af Tænketanken Prospekt og støttet af Grundtvigsk Forum. 

Tid: 25/9, 7/10 og 9/10 2024 kl. 19
Sted: Vartov i lokalet Kredsen; Farvergade 27, 1463 København
Pris: 195 for alle tre arrangementer.

Lokation

Vartov (Kredsen), Farvergade 27, 1463 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori