Forprojekt- "Intuition" + "Intimitet"

27 feb 2021 kl. 19:00 - 28 feb 2021 kl. 14:00

Det Fynske Dansekompagni viser to forskellige uddrag af længere værker på Bådteatret.

Forprojekt, INTUITION

INTUITION er en danseforestilling der skaber en dynamisk symbiose af lyrik, musik & bevægelse. En opløftende danseforestilling om menneskets natur. Stykket leger med tre forskellige verdener vi lever vi. Den målelige verden, rationel og fornuftig. Den drømmende verden, der fremstår ufiltreret og irrationel. Og den intuitive verden, hvor mennesket genkender sig selv i naturen. Der hentes inspiration fra surrealismen, absurd teater og poesi. Dansernes stil i Det Fynske Dansekompagni er inspireret af moderne og urban dans, samt fysisk teater. På lyriksiden finder man de kendte digtere Inger Kristensen og Dan Turèll, og på lydsiden nykomponeret musik af Peter Kohlmetz Møller.

Som en del af udviklingsfasen til denne forestilling vil der i forprojektet hovedsageligt være fokus på at undersøge og eksperimentere med udtrykket og bevægelsesvokabularet i de tre verdner, som værket tager udgangspunkt i. Det vil være et rum for at afprøve og ideudvikle såvel som at fejle, at være ærlig og sårbar.

Intimitet - At vise hvem du er, mens du opdager hvem du er.

Hvor tæt føler du dig på dig selv?
I min isolation har jeg ingen spejling, dog føler jeg mig tættere på mig selv end jeg længe har gjort. Jeg tillader stilheden og mærker mine ”wants to want”. Jeg søger ikke at definere mig selv eller det omkring mig, men mærker en ro, en sammensmeltning af balance. Tid går som tid går, eller nærmere bliver jeg bevidst om at tiden ikke går, den forandrer sig. Jeg mærker min krop som den fineste kjole, men som jeg sidder her og skriver bliver jeg også opmærksom på det univers ”jeg” er. Jeg føler mig tæt på uden at dømme, uden at analysere, uden at definere. Jeg mærker huden og porerne der er åbne for verden omkring mig. En følelse af, at der kommer noget ind, men også ud – en samhørighed. Men med hvad?

Om Det Fynske Dansekompagni:

Det Fynske Dansekompagni er et upcoming dansekompagni baseret omkring Odense og Svendborg. Det blev stiftet af Cirkeline Dahl Bondesen i start 2019 med et længe ønsket projekt, om at skabe unikke og relevante forestillinger gennem fusion af forskellige dansestilarter. Kompagni består nu af 5 uddannede moderne og urbane dansere og var aktuelle med deres første forestilling ’Element’ i efteråret 2019, der efterfølgende var på en tourné rundt i landet. Kompagniet startede som et research orienteret projekt, med henblik på at skabe miljø omkring dans på Fyn og at samles om dansen og lære fra hinanden.

www.detfynskedansekompagni.dk

Det Fynske Dansekompagni er startet i 2019 under kunsterisk ledelse af Cirkeline Dahl. Det er et fusionerede dansekompagni af moderne og urbane stilarter.  

Dansere: Christina Dyekjær, Viola Dröse, Karoline Lund Nielsen, Cecilie Kjær, Cirkeline Dah

Kan opleves i forestillingen Element:

Teater Momentum, Odense 18. Nov. 2019

Dansekapellet København 11. Dec. 2019

Baggårdteatret, Svendborg 15.-16. Jan. 2020


Anbefalede events
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke