Forstå Springhestens biomekanik

07 nov 2018 kl. 18:00 - 21:00

Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, Driftsaktieselskabet, Bedervej 101, 8320 Mårslet


Forstå springhestens biomekanik

- Og lær hvordan din grundridning kan forbedre hestens springteknik

  Dette er et 3 timers intensivt foredrag, der tager dig igennem de vigtigste elementer af hestens opbygning og giver en grundig beskrivelse af hvordan hesten skal bruge sin krop når den skal springe. Foredraget afholdes af tidligere Grand Prix springrytter, Susan Kjærgård, som er en engageret og passioneret formidler.
  Hun vil gennemgå hestens krop i de 5 forskellige faser af springet.

  • - Tilridning
  • - Afsæt
  • - Svævefase
  • - Landingsfase
  • - Afridning

  Og du går fra foredraget med helt nye øjne på din hests springteknik.

  Foredraget er både for dig, der gerne vil forbedre din hests springteknik og reducere nedrivninger samt for dig, som gerne vil bruge springning, som en sund afveksling og opbygning af din hest.

  Hvis hesten kompenserer i sin krop, i en eller flere af de 5 faser listet ovenfor, når den skal springe, kan det give ubehag og overbelastninger i kroppen. Det vil være medvirkende til at hesten bliver mere hidsig/anspændt, når der er spring i nærheden og det kan være en af årsagerne til, at du føler, den ”hører” dig dårligere, end når du rider dressur. Hvis hesten springer ofte og gentager bestemte kompensationsmønstre vil der være øget risiko for overbelastningsskader og/eller flere refuseringer og nedrivninger.

  Hestens springafvikling er som at holde et ”forstørrelsesglas” over grundridningen og ved at analysere hestens teknik kan man forbedre springet gennem målrettede justeringer i grundridningen. Ligeledes kan man forbedre elementer af dressurhestens muskelsætning og bevægemønster ved en tilpasset springning på en sund og afspændt måde.

  Kom og lær om springning på en måde, du aldrig har oplevet før!

  Praktiske informationer:

  Foredraget holdes i det store bibliotek på Vilhelmsborg, Bedervej 101 8320 Mårslet. 
  Foredraget varer 3 timer med en kort pause midtvejs. 
  Døren åbner kl. 17.30

  Billetten giver adgang for en person og er samtidigt gældende, som et rabatkort til en workshop i 2019, om samme emne.

  Salg lukket